Recenzije

Joe 4 RDS 6sEP Webreleased 2009.

četvrtak, 17. prosinca 2009

Za grupu Joe 4 myspace kaže kako su iz Zagreba, ali Ante Estrada je napisao kako su iz Đurđevca, a naravno kako treba vjerovati Anti, a ne myspace-u. Uglavnom, Joe 4 ima svoj 'web-released' EP, a Ante ga je preslušao i zna o čemu se radi.

E sada, zašto na Potlisti kao jednom finom pristojnom mainstream indie snobovskom sajtu recenziramo bend koji nema ni album nego tek samoizdati EP kojeg se može skinut samo na netu. E pa zato jer su Joe 4 bend iz Hrvatske, sviraju nojz čikejgo stajl, a mi naravno volimo sve što se trudi bit ko iz Amerikkke. Jebi ga kad se već može tu kod nas nać mjesta za svakog debila s akustičnom gitarom i benđom koji reve o preriji ili pak svakog debila čija glazba zvuči ko da je spojio dva gemboja i pustio istovremeno da zuje tetris i supermario, može i za poštene ljude s velkim pojačalima. Pošto iz nekog razloga poznajem skoro svaku budalu koja je u ovom gradu uzela gitaru u ruke i pokušava nešto svirat tako me put doveo i do gitariste Joe 4, momka iz Đurđevca Lu2-e. Na prvu ruku nesimpatičan čoban, a u biti čovjek zlatnog srca zamolio me da recenziram njihov EP i da budem brutalno iskren. Pa ću i bit.

Jako bi volio da mogu pisat samo pozitivne stvari o bendu. Da mogu pisat samo o tome da imaju jebene nojzerske gitare i dobrog bubnjara, jer stvarno imaju. No bend ima ogromnu manu, tj EP ima ogromnu manu - vokale. Brate nije dobro. Jednostavno ističe se ko govno u punču. Znam da se nažalost krpaju s vokalima i da se nadaju kako će im doć prinova u bend koja bi to ispravila. Još stvar funkcionira live kad je ionako buka u pičku maternu i čuju se gitare i sve, a vokal se može mudro umiksat ispod. Ali na albumu je definitivno trebalo poradit više na tome. Bez obzira na ovu manu, momci imaju potencijala bit jebeno dobri jer vladaju instrumentima i zvukom, što je jelte, za nojz najvažnije. I bar nisu pićke koje briju da su umjetnici nego pravi pošteni krkani s kojima me ne bi bilo sram popit pivo. Doduše zaprijetio mi se Lu2 da će me prebit ako napišem nešto loše, a ja samo odgovaram: Prika više nas je na pot listi i po kilaži i po broju jediniki. Bring it ooooon bitch. U buku vjerujemo.....

myspace.com/joe4rds6s