Recenzije

Zee Avi Zee Avi Brushfire 2009.

utorak, 8. rujna 2009

Još jedna djevojka s gitarom, ali bitnije, još jedna djevojka s gitarom s kojom želite provesti vrijeme. Zeevin debi album ima svojih 10 plus pjesama od kojih većina uopće nije samo djevojka s gitarom. No, ono što vam se najlakše i možda najmilije zavlači u uši je upravo njezinom prebiranje po žicama. Odmah iza glasa naravno! Glasa kojega bih bez prigovora mogao čuti i kasno navečer prije spavanja i rano ujutro pri buđenju.

Ja nisam za neke velike festivale. Brijem da nisam ni za male.

Nisam za neke 'velike' bendove. Sve što se mora svirati u prostoriji većoj od KSET-a meni postane preagorofobično. Znam da je to dosta sebično od mene jer bi mi trebalo bit drago da mi je neki dragi bend uspio privući/zainteresirati toliko ljudi da publika ne stane u KSET i je!! Fakat je! Al se ja i dalje najbolje osjećam kad mogu čuti bubnjara kako odrapi zvonimira za vrijeme solaže.

Krivim Matu Škugora i flegmatičnost zagrebačke publike koja mi je omogućila do odgledam, pa debelo preko stotinu koncerata u jednom relativno intimnom prostoru (kolko prostor može već bit intiman s pozadinskim žamorom Ksetovaca i Ferovaca dok Do Make Say Think pokušava prenijeti sve suptilne ljepote i grandijoznost minijature pjesme zvane "Classic Noodlanding"), a nekad i okruženju (Why? Pred kojih 30 tak ljudi, a prvi Defacto je odgledalo, ako se dobro sjećam, nas 15...). Uglavnom, mislim da je Zee Avi k'o stvorena za KSET.

Ova poprilično mlađahna Borneanka, Borneaćanka, Borniteljka..... leeektooooorr!!!!!... Ova poprilično mlađahna djevojka porijeklom s Bornea ove godine je, nakon dugog staža povlačenja po youtube.com s video uradcima vlastite produkcije, napokon izdala album. Pravim imenom Izyan Allrahman, Zee Avi možete staviti negdje između Harry Belafontea i Lily Allen ili Feist i Moldy Peaches. Dakle više manje odlične preporuke premda znam da bi nakon sat vremena na pivi s Lily Allen poželio da me siluju sva 4 jahača apokalipse dok pjevaju 'Otvor ženo kapiju..!'.

Još jedna djevojka s gitarom, ali bitnije, još jedna djevojka s gitarom s kojom želite provesti vrijeme.

Zeevin debi album ima svojih 10 plus pjesama od kojih većina uopće nije samo djevojka s gitarom. No, ono što vam se najlakše i možda najmilije zavlači u uši je upravo njezinom prebiranje po žicama. Odmah iza glasa naravno! Glasa kojega bih bez prigovora mogao čuti i kasno navečer prije spavanja i rano ujutro pri buđenju. Cura ima neku totalnu Prozac (tm) kvalitetu koja samo prebriše sva sranja koja ste skupili tokom dana.

Kako sam na početku rekao da nisam za 'velike' bendove mogao bih se nadovezat da nisam ni za brojno velike bendove. Premda ih u mojoj kolekciji vjerojatno (vjerojatno... da.. bok Dražen i Andrija!) ima određeni broj uvijek sam bio pristraniji onima koji s malo kažu puno. Da je Zee snimila ploču koja je sastavljena samo od zvuka njezine gitare i glasa ja se ne bih uopće bunio. Ona to može. Ona ima sposobnost da učini tiše glasnije. Tak da fakofirajte svi vi logorejični šankrokeri! Vidimo se čim Mate dofura Zee u Zagreb.

www.myspace.com/zeeavi

www.zeeavi.com