Recenzije

Waitapu Bassonic Lodge Fresh Poulp 2011.

nedjelja, 25. rujna 2011

Nakon odlaska Radikal Dub Kolektiva u mirovinu, imamo dva pretendenta za titulu najboljeg hrvatskog dub benda - prvi su Bamwise iz Zagreba, a drugi Waitapu iz Čakovca. Međimurcima je prvima uspjelo napraviti izdanje i to za francuski net label Fresh Poulp.

Nakon odlaska Radikal Dub Kolektiva u mirovinu, imamo dva pretendenta za titulu najboljeg hrvatskog dub benda. Ajde, ako ćemo pravo i imamo samo dva dub benda tako da titula najboljeg i nije nešto posebno prestižno. Prvi su Bamwise iz Zagreba, a drugi Waitapu iz Čakovca. Međimurcima je prvima uspjelo napraviti izdanje i to za francuski net label Fresh Poulp.

Slično kao i RDK, Waitapu su skupina 'bivših pankera, hardkoraša, metalaca i stonera' i svoje umijeće su brusili u raznim bendovima te ga pretočili u EP s četiri pjesme i dva remix-a. Pjesme obilježava većinom prijeteća tamna atmosfera, masna baščuga i mnoštvo efekata. Na dvije pjesme ("Geiger" i "Chrom Dioxid") može se čuti i distorzirana gitara koja ukazuje na ranije utjecaje glazbenika. Kad se sve skupa zbroji, rezultat je čudna mješavina francuske škole duba i glazbe kakve rade Dub Trio.

Ukratko - odlično prvo izdanje i dodatni bodovi na račun da nema puno ljudi koji se odlučuju ovdje raditi takvu muziku. Jedva čekam koncert jer su navodno uživo i bolji nego na snimkama.

P.S. rekao mi je Emir da će izgledat recenzija u kurcu kad je dignemo na sajt jer je ovako kratka. Pošto mislim da sam sasvim dovoljno napisao o izdanju koje ima sve skupa četiri pjesme (dobre četiri pjesme) pročitajte onda recenziju kebaba iz Berubambija. Daklem, za trideset kuna dobit ćete totalno okej kebab s mješavinom puretine i piletine, taman lijepo hrskavo pečene. Probao sam ga s ljutim umakom (i to ne onim generičkim govnom iz City kebaba nego nečim baš finim), a poseban plus je što se može birati između tortilje i lepinje. Danas sam se osjećao nekako konzervativno pa sam jeo lepinju, koju peku sami i nije ono standardno City kebab govno. U biti čak i mogu povezati Waitapu i novi kebab iz Berubambija. Na prvi doticaj su mi se i jedan i drugi svidjeli. Sad samo čekam da se kebab pokvari, a Waitapu da bude još bolji.

www.fresh-poulp.net/Waitapu