Recenzije

VAMP VOLTAGE Demo Selfreleased

utorak, 7. rujna 2010

Ako vanzemaljci postoje (a postoje, to nam je sad pokazano!), siguran sam da upravo ovako zvuče, samo se mi moramo da potrudimo da se predstavimo u malo boljem svetlu, da nam ne bi opet pobegli, kako to čine u izvodu ove pesme, kad im se leteći tanjir ishitreno udaljava.

Malo ih je, koji mogu i/ili žele doslovno shvatiti Covenant kada, u svojim četiriipominutnim zvucima tišine, 'kaže' 'You Can Make Your Own Music' (najčešće & najlakše je da ovo OWN bude tumačeno kao loša reprodukcija, eventualno dobra kopija, a skoro nikad, kao sopstveni produkt, original, TradeMark). E, pa VampVoltage i može, i želi (da se razumemo, ima tu i Jean Michel JarreIcon of CoilProject Pitchfork... ali dominira lični izraz, pečat), a ovaj "Demo" predstavlja najbolji dokaz za to. Čine ga dve pesme. Prva stvar - prava 'marsovska' (vanzemaljci su među nama!), kako sam je doživeo, predstavlja konverzaciju njihove strane (oličene muzikom) & Naše (koju predstavlja Glas, naš, ne-baš-najbolji, predstavnik, ali, uzevši u obzir "studio" u kojem je sniman, dobro je i ovako ispao; produkcija, generalno, zadovoljavajuća, no, naravno, može i bolje, što nam pokazuje druga stvar, ali otom-potom).

Ako vanzemaljci postoje (a postoje, to nam je sad pokazano!), siguran sam da upravo ovako zvuče, samo se mi moramo da potrudimo da se predstavimo u malo boljem svetlu, da nam ne bi opet pobegli, kako to čine u izvodu ove pesme, kad im se leteći tanjir ishitreno udaljava. A, druga stvar, to je već druga priča... od ne-tako-za-ovaj-pravac [koji god on bio]-svojstvenog-početka (bas linija a la White Stripes), pa do, unekoliko, svojstvenijeg kraja, itekako je zemaljska (ako izuzmemo uzvišenost & 'nezemaljstvenost' ljubavi, kojom odiše), sa svim svojim 'slabostima'. Ne mogu da budem objektivan, zato što i sam imam pesmu koja se ovako zove, i, mogu da kažem, savršeno se uklapa u muziku, tj. prisutna je odsutnost voljene osobe. Do jaja refren. Vrlo doživljeno & preživljeno - skroz iskreno. Osvežavajuce, iz naslova, prevashodno se odnosi na "It's Been A While", kao i stavke aktuelno, up-to-date, ali ne i trendy, dok je za "TimeRunners", rezervisano da je psihodelično, retro, oldie-but-goodie, a sveže. U globalu, autentično, eklektično, ekstatično, inspirativno, unikatno, upečatljivo; iako ima klupski potencijal, a priori je za kućnu upotrebu (kao I'm iz Niša), što je dodatni plus!

Sam vrh domaće scene, a i da je situacija malo 'nemačkija', verovatno da bi bilo tako! Kao što je on sam rekao o Ianu Curtisu'To, jednostavno, izađe iz čoveka!!' Samo neka izlazi...

Potjednik nagradne igre 'POTpiši se i osvoji!'