Recenzije

Mixtapes Thought About Growing Up EP Selfreleased/Death To False Hope Records 2010.

nedjelja, 1. kolovoza 2010

Ja jednostavno ne mogu dovoljno nahvaliti ovaj bend! 

Znam da će mnogima biti nepojmljivo zašto kujem u nebesa neku mlađariju koja samo prigovara o svemu i priča o ljubavi i to na emo core podlogu, ali što nije prigovaranje o svemu i snovi o ljubavi sve ono što vas je ispočetka i privuklo muzici? Punk, indie, hip-hop, štaveć... (ajd dobro, možda ne black metal, al čak i oni vole sotonu i šminku). I što je najgore bili smo u pravu! Vi mi pokažite koncept, a ja ću vam pokazati šupljinu istog. S druge strane ljubav je jača od svega i jedina prava protuteža svom sranju koje na dnevnoj bazi moramo žvakat. Mixtapes su četvero prijatelja koji nas vraćaju u vremena kad nam život nije bio kuća, posao, birtija. Koji nas prisjećaju kako je bilo zakon šarat po tabli središnjice HDZ-a, kako je bilo kul sakrit onom drkošu iz Models Caffe-a ključeve od skladišta u teglu s cvijećem i zaštopat mu WC i kako je bilo glupo/zakon pozirat na terasi Radija Student s natpisom 'Svi smo mi Radio Student' 2002. kada je dolazio predsjednik republike i kada su momci iz osiguranja prijetili blesavim studentima snajperistima.

Novi Mixtapes EP "Thought About Growing Up" sadrži više energije i iskrenosti i mudrosti nego zen budist na red bull votkama. EP koji će vam pokazat sve što propuštate i zašto je to dobro ili loše. Ovo je muzika koja će vas ponovno učiniti vjernicima. OK, ciničnim vjernicima, ali u trenutcima kada su ateizam i neafiliacija gotovo egzistencijalne nužnosti Mixtapes dolaze svježiji od uskrslog crnog Isusa u ledo škrinji.

"Thought About Growing Up" ima 4 pjesme i traje jedva sedam i pol minuta. Tih sedam i pol minuta vam je dosta da nasmijete, rasplačete i ozbiljno ozlijedite svirajući air-bubnjeve. U godini s tonom odličnih izdanja u prekrasnoj lepezi najrazličitijih žanrova ovo mi je za sada najdražih sedam i pol minuta. U konkurenciji s Rjd2, Madlibom, Les Savy Fav, !!!, The Books, Grimm Teachazima, Soft Pack (i to su samo neki od bendova s vrhunskim ovogodišnjim albumima), znajte da mi je bilo prelako odlučiti se za Mixtapese, za bend iz Ohioa, koji mi skupa s filmovima u kojima glumi Michael Cera uljepšava moje ponekad prečangrizavo, preanalno postojanje. Mora da sam odlučio odrasti. Jebo mene. Vrijeme je za klistir. Idem jest mentose, pit dijetnu kolu i slušat "Pop Rocks n' Coke". Idem nabijat "Sprikles" i urlat 'Peacefully I never sleep cuz we're talking, I used to say I never cared about nothing, that's not really true but I guess in the meantime I'm just waiting for something to feel right...'. I samo idem. Jer nikad nije kasno za pokazat srednji prst televizoru, pa sebi u ogledalu, a zatim sa smiješkom na licu i Mixtapesima u ušima izletit van i zalupit ulaznim vratima.

www.myspace.com/mixtapesohio
www.deathtofalsehoperecords.com/site/bands.html