Recenzije

pot shots The Hot 8 Brass Band, Primal Scream, Boards Of Canada, Camera Obscura, The Coup, Icona Pop

četvrtak, 6. lipnja 2013

Zavoljeli smo pot shots format. Ovaj put je čak 6 albuma dobilo mini/mirko osvrte.

hot8brassband

THE HOT 8 BRASS BAND - Tombstone (TruThoughts 2013.)
Hot 8 ne šljive diskografske pravila. Nakon što im je komjuniti nedavno odjebala dokumentarni projekt na kikstarteru (20 hiljada dolara nismo mogli skupiti, a zmija-robot može, nigdje veze, mogao je Spike Lee prodat jednu svoju ulaznicu za courtside za Knick$e) preživjelih devet limenih glazbenika samo nekoliko mjeseci kasnije izbacuje nastavak na "The Life & Times Of Hot 8..". Ako je prethodnik bio parti muzika u najboljoj njuorlinz maniri (primjeren eri prije uragana Katrina) onda je "Tombstone" ritalinom tretirani mlađi brat.
www.hot8brassband.com

 

primalscreamPRIMAL SCREAM - More Light (Ignition Records 2013.)
Ignition records? KK!? Evo jednog benda koji ima staža za penziju, iako supersonični nastup prije par godina u Zgb sugerira suprotno. Realno, većina njihovih uradaka je, počevši sa razvikanom "Scremadelicom" i nedovoljno razvikanim "Vanishing Pointom", patila od neujednačenosti materijala koji su redovno spašavala prava mala remek djela posijana kojekuda.
Izletima u halucinogene kolaže skloni Gillespie i ekipa se ovaj put vraćaju svojim "XTRMNT" korijenima, samo za klasu slabijima. Stare fanove će svakako zadovoljiti, dok je mlađoj publici preporučljivije započeti s prije spomenuta tri uratka ili još bolje jednostavno slušati Fuck Buttonse, ove nove i stare.
www.primalscream.net

 

boardsofcanadaBOARDS OF CANADA - Tommorow's Harvest (Warp 2013.)
Boards of Canada su imali zanimljivu promotivnu kampanju pa je prvo pitanje jesu to radili iz zabave ili zato što je album smeće i dokaz da je sedmogodišnja pauza donijela više hrđe nego inspirativnih sokova? Nema brige, u ovom području hladne melodioznosti BOC su kraljevi (ili upravni odbor, kako hoćete). Njihovim žilama još uvijek teku ledeni kristali koji se potom projiciraju u naše zvučnike. Prekrasno poput sjevera Škotske.
www.boardsofcanada.com

 

camareobscura2CAMERA OBSCURA - Desire Lines (4AD 2013.)
4AD! Ovi pasji Škoti su neizmjerno mila grupa čije estetici sklone albume je lako zavoliti. Isti je slučaj s novim "Desired Lines". Priča je već dvanaest godina poznata, ali ju je svaki put lijepo čuti.
www.camera-obscura.net

 

thecoupTHE COUP - Sorry To Bother You (ANTI, 2012.)
Album smo već imali na godišnjoj listi ali kako vrijeme odmiče sve je jasnije da zavređuje povećanu pozornost.
"Sorry To Bother You" je eksplozija funka i hip-hopa pohabanaca iz Kalifornije koja bi se mogla svidjeti i široj zajednici. Dio tajne se vjerovatno krije u Dropkick Murphyjevskoj spontanosti, na trenutke blesavim na trenutke briljantnim tekstovima, odličnim groovevima i Boots Rileyovoj frizuri. Funkcionira jednako dobro neovisno o vremenskim prilikama.
www.anti.com/artists/the-coup

 

iconapopICONA POP - ICONA POP (Record Company TEN], 2012)
U svakom poopu se nađe trag popa.
www.iconapop.com