Recenzije

The Evens The Odds Dischord 2012.

četvrtak, 24. siječnja 2013

Kućni Fugazi vol 3

Niti jedan drugi trenutak u povijesti nije prikladniji da Ian MacKay može reći: 'Rekao sam vam...'. Upozoravao je Ian na sranje svijesti i s Minor Theatom i s Fugazijem, da spomenemo samo neke od bendove u kojima je svirao, i to čini i dalje s bubnjaricom i partnericom Amy Farinom u Evensima.

The Evens su otpočetka svojevrsni kućni Fugazi u kojem se intimnost gotovo neprirodno isprepliće s groovom. Njihova treća ploča "The Odds" neće pridobiti nove slušatelje koji su temeljem prve dvije ploče zaključili kako su Evensi previše premalo ili premalo previše. Nepokolebani Evensi i dalje sviraju svoj drum + guitar po knjižnicama i dnevnim sobama diljem svijeta. Tko je skužio-škužio je, ostali će sreću možda naći u Metzima ili, ako su jako veliki avanturisti, u nečemu što se zove I Set My Friends On Fire. Ili u Psihomodo Popu.

"The Odds" je treći nastavak priče koja je istovremeno sjebana i utješna. Od uvodne "King of Kings" do završne "This Other Thing" duo potpuno suvereno veze priču koja je čas samt-folk predznaka, a čas čikaška škola post rocka. U sredini se ugodno smjestio instrumental "Wonder Why" koji je umalo zasjenio sav ostali vokalni-instrumentalni repertoar.

Nenasilni glazbeni otpor se nastavlja. Svima koji gunđaju radi nedjelovanja Fugazija "Wanted Criminals" bi trebao biti dovoljan da čekaju Godota barem još 10 godina. Nada umire posljednja, a s Evensima se imamo još čemu nadati.

www.theevens.com
www.dischord.com/band/evens