Recenzije

She And Him Volume Two Merge 2010.

nedjelja, 18. travnja 2010

Sve što se događa oko She & Him ima starinsku patinu. Zvuk nekog prošlog, sretnijeg vremena, instrumentarij nikako mlađi od 1972. godine, M Ward kao uglađeni gospodin koji, po bontonu, hoda s damom s njene lijeve strane i Zoey kao staromodna gđica-ljepotica. "Volume I" je čak i svojim nazivom najavio nastavak priče koja je sada konačno pred nama. Što se od posljednjeg susreta izdogađalo? Zadnji put kad smo je sreli, Zoey je bila šarmantno stidljiva pojava koja glasom i stasom nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim. Ona je prototip indie rock chick o kakvoj sanja pokoja djevojka u starkama i većina mladića obučenih u pulover na rombove i onim badiholi cvikama na glavi. I to je sasvim u redu, jer se Zoey doima kao osjećajna, nenaprvuloptu zgodna i na svoj način lagano uvrnuta cura.

Turneja i silni nastupi uživo su izgleda pomogli samopouzdanju te se kod ZD u novim skladbama osjeća više iskustva i sigurnosti. Možda je to jedan element koji donekle smeta kod "Volume II", jer gledati poluzbunjenu Zoey na stageu kako potiho izgovara 'Thank you' davalo je jednu posebnu draž i šarm cijeloj izvedbi. Sada, umjesto zbunjene curice, imamo ženu svjesnu svojih kvaliteta, ali to se kad-tad moralo dogoditi. M Ward je dovoljno mudar i pametno se drži po strani te ne pila slušatelja solo izletima. Tek tu i tamo iskoči, ali dovoljno da ne smeta. Uspješna formula kraćih izvedbi (još jedan moment za antikvarijat) pogodnih za radio singlove je zadržana te čini album izuzetno pitkim i laganim za slušanje.

"Volume II" je očekivan i predvidiv album u smislu zvuka. On je nasljednik bez ikakve pretenzije da napravi išta više, nego da u četrdeset i nešto minuta i 13 pjesama iskrca pred nas hrpu slatkih trenutaka koje ćemo rado slušati bez obzira na priliku. Bezvremenska glazba ovog simpatičnog dua još jednom plijeni svojom nepretencioznošću i iskrenom željom da se fokusira samo na dobre retro-pop stvari, bez kerefeka i kojekakvih dekoncentrata. Zato, nakon što izližemo "Volume II", "Volume III" će sigurno lijepo leći. Katkada, kad znaš kamo putuješ, bude ti toplo oko srca. "Volume II" je jedna od takvih destinacija.

www.sheandhim.com
www.myspace.com/sheandhim
www.mergerecords.com