Recenzije

RUIZ Draw The Line Never A Square Geenger 2011.

četvrtak, 12. svibnja 2011

Moonlee/Geenger obitelj je izgleda odlučila jako obilježiti ovu godinu. Nakon što je stariji brat Moonlee već objavio Xaxaxa i Nikki Louder, a najavio Storms, mlađa sestra Geenger se pojavila s tri digitalna EP-a i najavila jedno 'čvrsto' izdanje. Prvo je Hesus Attor objavio svoj novi materijal pod imenom "Senorai" (moram istaknuti kako me Hesus Attor potpuno zbunjuje i da nisam uspio napisati ni pot shot o tom njihovom materijalu iako sam imao najbolju namjeru), a onda Mass Hypnosis nastavili svoje djelovanje kroz "God Complex" (ova grupa nije 'my cup of tea' pa se nisam ni trudio napisati nešto o njima), red je došao na Ruiz i njihov EP "Draw The Line Never A Square".

Tročlani Ruiz ovim EP-om s četiri pjesme najavljuje svoj drugi album koji će biti i prvo Geenger izdanje ove godine koje će imati i svoju 'opipljivu' verziju. Upravo bi ova igra brojkama u prethodnoj rečenici - 1, 2, 3, 4 u neku ruku mogla opisati ono što nam Ruiz nudi u ovih 15 minuta. Jer kod Ruiza nema nikakvih kompromisa ni pretjeranog razmišljanja - praktično od prvog tona oni vas uzimaju u svoju verziju garažnog rocka kroz koju isprepliću i ove moderne, franz-ferdinand ritmove, a sve to skupa zvuči jako dobro. "You Decide" je stvorena da bude hit, "Sirens" ima pamtljiv refren koji će se vrlo vjerojatno često pjevati na koncertima, "I Talk When You Speak" po meni ide malo previše u te neke modernije ritmove, a "Run" se lijepo vraća u stoner-garažne ritmove u kojima se Ruiz najbolje snalaui.

"Draw The Line Never A Square" je dobar uvod u "RuizRadioRevolution" koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana, a Ruiz je na ovom materijalu uspio prenijeti svu energiju koja se može čuti na njihovim koncertima, a koja ipak nije toliko prenešana na "Erupt!" ma koliko neki hvalili taj album.