Recenzije

Magic Lantern Platoon Not Not Fun 2010.

srijeda, 3. studenog 2010

Magic Lantern je kalifornijski psychadelic-rock peterac. Vjerujem da ako poslušate "Platoon" nakon što ste pročitali prethodnu rečenicu nećete čuti ništa što niste očekivali. Ali ne bih baš rekao ni da ćete čuti nešto što ste negdje drugdje već bili čuli.

Iako na pot listi uglavnom nikoga nije briga što tko piše, primjetili smo da smo se malo ušemili te zaključili kako bi trebalo pisati raznolikije. Krenuo sam tako putem starih preporuka u potragu za nečim novim.

I našao sam Magic Lantern. All puns intended.

Magic Lantern je kalifornijski psychadelic-rock peterac. Vjerujem da ako poslušate "Platoon" nakon što ste pročitali prethodnu rečenicu nećete čuti ništa što niste očekivali. Iz pozicije u kojoj moram napisati nešto o ploči, reći ću da ćete čuti magiju toga da je netko napravio uvjerljivu žanrovsku ploču a da se nije trudio ganjati tehničke, tematske, produkcijske ili kakve druge zahtjeve, izazove, standarde.

Iz pozicije slušatelja ću reći da sam ja čuo nešto što nisam znao da mi je nedostajalo dok to nisam dobio. Ljetos sam pisao o solo projektu frontmena Magic Lanterna Camerona Stallonesa "Sun Araw - On Patrol" (Not Not Fun Records, 2010), a ono što sam dobio jest konkretniji, pristupačniji i uvjerljiviji Sun Araw. S ovih pet pjesama (na pratećem 7'' izdanju još dvije) sam dobio još 54 minute low fidelity magije kod koje slušam glazbu koja mi je dobra a nemam je potrebu analizirati, probaviti i proširiti znanje o njoj. Glazbu kod koje nema analognog odnosa s onom 'Svako čitanje je ponovno pisanje'. Platoon je prvoloptaška psihodelična koja ispunjava najosnovnije psihodelične potrebe.

www.myspace.com/magiclanternmako