Recenzije

Kiša Metaka Kiša Metaka Self-released 2014.

petak, 6. veljače 2015

Već dva mjeseca su prošla od kad sam šefu najavio da ću napisati recenziju novog albuma Kiše Metaka. Nekako sam uspješno eskivirao rokove, dijelom zbog lijenosti, dijelom zbog posla, a ponajviše zato što je u međuvremenu sve rečeno o drugom folderu.

I on će vjerojatno imati zaklete fanove i zaklete mrzitelje. Jednostavno, Kiša Metaka su takav bend ili ih voliš ili ih mrziš. Ja spadam u ove prve. Iako drugi folder nema remek djelo u rangu Konana, to ne znači da nemaju odličnih pjesama. Također, Vojko je sve bolji producent. Iako nisam fan ove novije moderne produkcije (novo mi je sve što je izašlo u novom tisućljeću), Vojkovi beatovi odlična su podloga za verbalno klanje koje Kiša Metaka isporučuje. Pogotovo treba istaknuti "Apartman", koji je vrhunski old school g-funk, a na kojem gostuju Prti Bee Gee. Ujedno meni najveći hit i najbolja pjesma na albumu.

Teme o kojima Kiša Metaka repa nisu se promijenile, tu je varanje turista, splitski polusvijet, splitski običan svijet te dobra doza zajebancije. Tako se na "Miješanom mesu" uz pomoć direktora Shamse 69 pjeva oda svemu što je vezano iz meso i roštilj, a "Pir" je vjerodostojan prikaz svadbe u Vlajlandu i mnogi će se prepoznati u toj pjesmi. Ja na primjer ne mogu mislit ništa osim dobroga o stvari u kojoj se odaje počast Turjacima i Kljacima.  

Od ostalih highlightova treba izdvojit "Jaketu" di su Vuk i Betmen posebno poderali, a ima i jedan od boljih spotova koji su u zadnje vrijeme izašli na ovim područjima.

Jedine zamjerke idu na račun "Crnih fondova" i "Nadana", jednostavno mi nisu sjele. Eto, my 2 cents je tu, a sad čekamo regionalnu dominaciju po svim klubovima i dvoranama. Kiša Metaka nastupit će sa Šankom kao predgrupa Brkovima u Domu sportova i bit će SWAGA za izvoz.