Recenzije

Kim Deal The Root b/w Range On Castle Selfreleased 2014.

utorak, 29. travnja 2014

Dayton, California.

Kim Deal putem svog singles club-a, nešto manje od godinu dana, izdaje best of Kim Deal u podrumu @ Dayton, Ohio. Ako niste ljubitelji njenog dosadašnjeg rada četiri nedavno objavljena singla teško da će vam značiti puno ili išta. Ako jeste, ova selekcija ne-Breeders pjesama će vam se činiti kao prisno dopisivanje i intimni uvid u kućne snimke.

Posljednji singl u nizu "The Root" b/w "Range On Castle" nastavlja niz DIY, produkcijski vrlo šturih snimaka najnepretencioznije basistice modernog rocka. "The Root" priziva slike poluprazne radničke birtije u kojem je gazda prilikom otvaranja bio glazbeni entuzijast. Postavio je pozornicu s razglasom koji sada služi za otvorena gostovanja srijedom. Gazda ne mari za formu dok god glazba ne tjera mušterije. Gazda doduše više uopće ne mari ni za glazbu što pruža idealnu priliku da Kim i prateći joj bend odsviraju par stvari. Na obje pjesme joj se pridružila Morgan Nagler iz Whispertowna.

"The Root" je nakon "Walking With A Killer" najzaraznija stvar dosadašnje kolekcije singlova. S bubnjevima smještenima u susjednoj prostoriji, jednostavnom bas linijom i spiganom clean gitarom Kim i Morgan na pladnju dostavljanju svoja srca pjevajući 'I'm happy for you but I feel like cryin''. B strana s "Range On Castle" zvuči kao pijana noć na plaži, odnosno kao spor, sanjiv i sjeban glazbeni Rorschach u interpretaciji Kim Deal.

Kim Deal singles club nije kolekcija pomno biranih hitova. Upravo suprotno. To je kolekcija pjesama koje se ne isplati izdati osim za svoju dušu i za šačicu onih koji će se naći srodnima u svijetu koji grca u emotivnim i financijskim kreditima. Iako neće biti radijske uspješnice njihov potencijal će se zauvijek ostvarivati kasno navečer u neokrečenim birtijama sa špranjama na barskim stolicama, jeftinom pivom, mikrofonom i razglasom.