Recenzije

In-Sane Trust These Hands...Are Worthless Moonlee 2009.

ponedjeljak, 22. veljače 2010

Nedjelja je ujutro, sunce je prvi put granulo u predivnom Zagrebu, stavio sam sunčane naočale na glavu - u stilu splitske đikanice koja ide na jutarnju kavu u podne. Recenziju sam trebao predati još u petak, a danas je, kao što sam već napisao, nedjelja. Krajnje je vrijeme da krenem pisati ...

Moonlee je etiketa koja budi nadu u domaću scenu, izdali su jedne od meni najdražih albuma u zadnjih deset godina - Analenin "Carbon Based", Lunarov "Turbo"... I sad stiže i izdanje ovih simpatičnih Slovenaca, In-Sane. Ako volite melodični ha-ce pank i što već sve ne, ako volite Debelog Precjednika te gomilu američkih bendova, trebali bi vam se svidjeti i oni. Iako sam ovakvu vrstu glazbe u mladosti izbjegavao u širokom luku, danas postajem sve veći fan i otkrivam bendove koje su prosječni tinejdžeri iz druge polovice devedesetih i ovi nešto mlađi slušali još u srednjoj školi. In-Sane sam jednom gledao u Močvari i bili su mi simpatični, uvježbani mladci koji znaju što hoće i boli ih kita, uživaju svirajući. Takav dojam ostavlja i album, bar u ovih nekoliko preslušavanja. Eto, moram priznati, album slušam onlajn, nisam ga stavio u auto ili u mp3 plejer kao što inače činim s drugim bendovima koje moram recenzirati. Al' sad mi je žao, jer "Trust These Hands... Are Worthless" zaslužuje priliku. Momci su stvarno zabavni, čak im se u engleskom ne čuje previše slovenski naglasak (boljka koja prečesto jebe hrvatske bendove koji ne pjevaju na materinjem). Jedina pjesma na slovenskom je "Mrtav policaj" koja je, kao što i sam naziv dade naslutiti, ACAB tematike.

Na ovom albumu nećete čuti ništa revolucionarno, al' koga boli kita. Snimili su to u svom studiju, a svaki DIY uradak kod mene dobija zvjezdicu više. Također, izdao ih je Moonlee što je isto zvjezdica više. Kad se sve zbroji u debelom su plusu. Topla preporuka, pogotovo ih ne propustite vidjeti uživo ako vam se ukaže prilika. A ja čekam da gospon Moonlee opet digne štand na nekom od koncerata pa da im kupim cede.

P.S. Pod članove benda navode i ljude koji s njima idu po koncertima, voze ih i prodaju merch. Još jedan plus.

www.in-sane.si
www.myspace.com/insaneslo