Recenzije

Mixtapes Hope is for People Animal Style 2011.

srijeda, 1. veljače 2012

ŽEŠĆA REPEATČUGA!

U 21. stoljeću jednostavno je jednostavno bolje. Izravnost nikada nije bila više na cijeni od kako su svi završili PR i odslušali tečaj psihološkog menadžmenta. Filozofija je odavno postala samoj sebi svrha. Puvanja u gu'jicu i sviranja kurcu nikada nisu zvučala toliko simfo. I mrtve konje ubijaju, zar ne? Samo što nije problem u konju već u đokeju. De sine sjaši. Mislim da upravo to najčešće izgovorim pri slušanju  tzv. nove glazbe. Mrtvi konji jednostavno smrde na trulež, a  ljude koji ih mlate treba što prije etiketirati kao asocijalne i izbjegavati ih u širokom luku. Ne znam je li u pitanju količina glazbene ponude koja je uvijek bila obrnuto proporcionalna kvaliteti, a pogotovo u cyber vremenima, ili sam ja samo izgubio tolerantnost na pasivne agresije. Siguran sam da mi je pun kurac i kvazi-DJ-a i facebook publike i bendova koji su najviše truda uložili u opremu, obleku i penjanje na stejđ.   

Možda su me godine učinile čangrizavim i učmalim, ali kad čujem bendove kao što su Mixtapes sumnjam u tu teoriju. Mislim da nikad nisam bio istiji. Možda je u tome problem; što se nisam promijenio. I dalje očekujem od muzike da me dirne, a ne da mi prodaje spike. A ako mi već prodaje spike da su te spike duhovite, a ne bolno prozirne i naporne. Mixtapes ne prodaju spike. Nisam dugo čuo bend koji neposrednije prenosi ono što osjeća i proživljava. Mixtapes ne ostavljaju prostora za oprečne interpretacije i balegarenje o značenju. Njihov blitzkreig pop-emo-HC pristup sviranju i stvaralaštvu prekrasno izravno prenosi slike njihovog svakodnevnog života, htjenja i  frustracija da će na 11 minuta, koliko traje EP "Hope Is For People", odagnati sve vaše strahove da nešto nije u redu s vama ako vam se ne da pričati o poslu, ići na hipsterulkom zaražene tulume ili ako vam je najveći gušt visjeti s frendovima na parkiralištu. Mixtapes su oda prijateljstvu, krafnama i tihim ljubavima. Istovremeno su i ispušni ventil za sve frustracije koje smo prikupili koristeći sve one lijepo izdizajnirane shortcut ikone koja nas uglavnom odvode tamo gdje ne želimo završiti.

EP "Hope Is For People" je treći Mixtapes EP i njihovo peto izdanje uopće. EP sadrži 5 novih pop punk hitova i bonus akustičnu verziju "Where I Live". Pjesme u prosjeku traju 2 minute i sve imaju mjesta i za vaš back-vokal. Ako su vam se svidjela prethodna izdanja "Hope Is For People" samo će učvrstiti vaše uvjerenje da su Mixtapes jedan od predstavnika tzv. nove muzike koji vraćaju vjeru da bendove sačinjavaju ljudi, a ne predodžbe. Bez puno filozofije: ŽEŠĆA REPEATČUGA!

www.mixtapesohio.com

mixtapesohio.bandcamp.com