Recenzije

Go No Go Second EP Geenger 2013.

četvrtak, 31. listopada 2013

Izgleda da se posljednjih godinu-dvije u Zagrebu revitalizirala scena bendova koji se ne trude biti alternativni, glazbeno avangardni i ostalo nego pičit jednostavnu, nepretencioznu i zabavnu glazbu. 

Go No Go su vjerojatno najbolji među tim bendovima, a to su dokazali, kako live nastupima, tako i s dva EP-a. Ovaj potonji, imena “Second”, otišao je korak dalje i ponudio šest novih pjesama i jedan remiks od onih peškića Hemendex koji trenutno odrađuju svoj labuđi pjev.

Ali ovo nije priča o Hemendex nego o Go No Go uz koje se konstatno veže priča o raspadu Ruiza i bla, bla, bla, truć, srać. Mene to ne zanima, zanimaju me dobre pjesme, zanimaju me vokali i, naravno, zanimaju me gitare što znaju svi oni koji su čitali moje tekstove. “Second” nudi sve od gore navedenog, pa i više.

Jednostavno, ljudi zanatski znaju napravit dobru pjesmu, posložit na nju dobru gitarsku liniju, a sad su pokazali da znaju ubaciti i dobre back vokale. Tomi i Šavor su odlični glazbenici, znaju fore i trikove i, što je najvažnije, znaju da ne treba pretjerivati. Da se razumijemo, ni ritam sekciji nema mane. Ako volite devedesete i fale vam albumi poput ovih koji se trenutno odbrojavaju na pot listi, ovo je lijek za vas. Jedina zamjerka je kratkoća, tj, manjak pjesama, ali, jebi ga, uvijek postoji repeat. Neki će možda imati primjedbe na Tomijev vokal i izgovor engleskog, ali meni to ne smeta.

Uglavnom, vrlo dobro izdanje koje možete slušati na bandcampu Geenger Recordsa, a vjerojatno i kupiti na koncertima koje toplo preporučam jer su uživo još bolji nego na EP-u. Guglajte kuje i podržite bend, ako već ne podržavate referendum U ime obitelji.

http://music.geengerrecords.com/album/second