Recenzije

First Serve The Goon Time Mixtape Selfreleased 2012.

srijeda, 15. veljače 2012

Cjelokupni dojam prvog dijela "Goon Time" miksa je onaj tuluma na kojem bi se isplatilo biti. Trebalo biti. Ako ne radi cuge i žena onda radi muzike definitivno. Ovo zvuči kao zabava gdje svi izgledaju kao susjedi. Gdje blesavo nije glupo nego simpatično. I gdje je netko barem čuo za De La Soul ako već ne za First Serve.

Konceptualni hip hop albumi. Ima ih. I svi koji mi trenutno padaju napamet su većinom odlični. Mr Lif-ov "I Phantom", The Streets s "A Grand Don't Come For Free", Friday Night je prošle godine izdao svoj drugi album "Saturday Night", a Prince Paul je svojedobno izdao "A Prince Among Thieves". Ako uzmemo pristup i produkciju Prince Paula s tog albuma, dodamo mu dva od tri člana De La Soula, savijemo vrijeme i prostor i posjetimo 2. travanj 2012., moći ću gornjem popisu dodati i album First Servea. Samo što je sve ovo potencijalno irelevantno u ovom trenutku, jer nas trenutno ne interesiraju konceptualni albumi nit wormhole teorije vremena i prostora. Vi i ja smo tu radi iste stvari. Radi uvodnog mixtapea koji najavljuje skoru (nadamo se ružičastiju) budućnost u kojoj ćete još uvijek bez straha moći na internetu naći i poslušati First Serve bez da vas odvedu u Guantanamo Bay na preslušavanje clippinga novog albuma Loutallice.

Dakle, o First Serve albumu nešto kasnije. Prije njega imamo "The Goon Time Mixtape Vol. 1". Sufiks Vol 1. bi trebao biti indikativan da će mixtapeova biti još. E tu leži poanta cijelog teksta. Ja bi stvarno volio da First Serve izbaci još par ovakvih mikseva, jer prvo izdanje je, kako bi rekli naša deutsch braća i sestre, FETT! BOBAFUCKINGFETT! Sad možete prestati čitati. Samo, ako ste paralelno s čitanjem odlučili preslušati "Goon Time" preko donjeg linka, nemojte prestati slušati miks. Nisam veliki ljubitelj mash upova, ali 35 minuta Goon Time-a je good time-a. Sve je na svojem mjestu i ako u hip hop univerzumu niste ostali  orbtirati samo oko Kanyea, Soulya Boya i Tyler The Defecatora razveseliti će vas pojavljivanje KRS One-a, Jurrasic 5-a i Grandmaster Flash-a.

Jacob 'Pop Life' Barrow (Plug 1) i Deen Whitter (Plug 2) za potrebe snimanja First Serve albuma i mixtape-a surađuju s francuskim producentima 2 & 4 (aka Chokolate and Khalid). Na mixtapeu glatko spajaju veći broj podloga s a capellama repera među kojima su se našli i RUN-DMC, Eminem (čiji me rep iz "Without Me" natjerao da prekršim sve odredbe ACTE, SOPE, PIPE i KITE skinuvši "The Eminem Show"... 'nobody listens to technoooooo' hahahaha) Jay Z, Redman i Nas. Možda najslabiji trenutak je onaj s Lupe Fiascom, ali to se ubrzo korigira prelaskom na Cee-Lo-a. Zgodno je napomenuti nenadano pojavljivanje Bowijeve "Let's Dance" i B.B. Kingove verzije "Boom Boom Boom". Naravno da je mixtape djelomično začinjen i De La Soulom i dijelovima još ne izdanih First Serve numera.

Cjelokupni dojam prvog Goon Time miksa je onaj tuluma na kojem bi se isplatilo biti. Trebalo biti. Ako ne radi cuge i žena onda defnitivno radi muzike. Ovo zvuči kao zabava gdje svi izgledaju kao susjedi, a ne ispljuvci s crvenog tepiha. Gdje blesavo nije glupo nego simpatično. I gdje je netko barem čuo za De La Soul ako već ne za First Serve. Kako je Mos Def jednom rekao '...4 out of 5, every Jeep owner agrees...' da je ovo bobafuckingfett!

www.wearefirstserve.tumblr.com

 

.