Recenzije

Direct Hit! Domesplitter Kind Of Like Records 2011.

četvrtak, 12. srpnja 2012

HEY!! HEY!! HEY!! HEY!! YEAH!! YEAH!! YEAH!! WOOO-OH-OOOH!

Prije nekog vremena Rob Gordon je ustvrdio da nije bitno kakav si nego što voliš. Ekipa iz benda Direct Hit! tako voli vukodlake, zombije, crtiće, Snickers, znanstvenu fantastiku, upitno nasilje i tu i tamo svrsishodno napušavanje i samo radi toga su odmah dobili rezidencijalnu dozvolu u mojim zvučnicima. Kada sve ovo još stavimo u kombinaciju s neumjerenom ljubavlju prema Ramonesima, Thermalsima i Andrewom WK-om dobit ćemo "Domesplitter", prvi dugosvirajući uradak srednjozapadno-američke shout-punk četvorke (nekad petorke) Direct Hit! I zlostavljanje repeata.

"Domesplitter" je sastavljen od pjesama koje je bend ranije objavio na 5 EP-ja, no ne i od svih pjesama s EP-jeva. Slobodno potražite ranije materijale jer se na njima nalazi dovoljno materijala za još jedan album. Već na prvo slušanje "Domesplitter"-a  sve će vam biti jasno. Ovaj album nije tzv. grower. Kao što i sam naziv benda sugerira, ovo je prvoloptaška muzika. Ako niste skloni djetinjastim nepodopštinama ili ne gajite ljubav prema američkoj pop mitologiji, a da ne spominjem pop-punku ovo nikako neće biti glazba za vaš unutarnji nemir.

Direct Hit! pod krilaticom Fuck You! – Get Pumped! bez suzdržavanja rešeta sve što stane pred zvučnike. Njihov power tro-akrodni, unisono-pjevni stil može poslužiti kao povod za ponovno oživljavanje srednjoškolskih/fakultet radosti koje su involvirale pirotehniku, super ljepilo i kantu bljuvotine ili samo povod za bljuvanje. Znam da je nekima teško progutati ovakav glazbeni „neprofesionalizam“, ali kako ne voljeti bend koji pjeva o tome kako se nalazi s djevojkom u mjesečevoj orbiti i pije čaj ("In Orbit"). Ili, kako ima čudovište u ormaru i žica sačmaricu ("Monster In The Closet") ili kako ima problema s živim mrtvacima ("They Came For Me") ili kako ne želi biti vukodlak ("Werewolf Shame") ili da mu je dosadno do te mjere da će o tome napisati pjesmu ("Boredom Addict")? Plus koriste sample iz Home Alone ("Failed Invasion")!

Glazbeni ekvivalent ekipe iz Monster Squada trenutno sprema materijal za novi album. Nekadašnji članovi utopističkog kolektiva i etikete Death To False Hope nedavno su stigli i do Europe. Ako ih još nekoliko godina ne napusti adolescentni duh možda nam stignu i u Hrvatsku. Tja, ipak je Slavonija evropski midwest. A Požega valjda Chicago. Može i Velika. Tamo se možemo dobro utaboriti s kalašima, rastalit bakinu srebrninu, umakat metke i postavit liniju obrane od zombija i vukodlaka. Prvi sve na Taylora Lautnera! Direct hit!

directhit.bandcamp.com

deathtofalsehoperecords.com