Recenzije

Direct Hit! Brainless God Redscare/Interpunk 2013.

petak, 1. studenog 2013

We're all going to die, it's just a matter of patience

Imam vam nešto priznati. Ja sam pola midwesterner. I ako mislite da me sramota, nije. Aj da sam iz Jerseya. Tada doduše ne bi ni pisao za pot listu koja se razumije u aplikatore za tekući ten koliko i u dobru glazbu već bi komentirao kako bi Terezi Kesoviji pristajala vaginalna rejuvinacija na nečemu što se zove 'Modna Klupa'.

Internetski urbani rječnik, nakon srednjostrujaških, ljevičarsko-kastratskih ispravljanja predrasuda o ljudima iz midwesta (NISU rasisti, NISU seljačine, NISU uskogrudni lokal-patrioti bez poznavanja zemljopisa van 8 država koje su mokri san svakog farmera i entuzijasta skijanja), na kraju skreše sve fino u bebu, navodeći definiciju midwesternera: 'People in the 'heartland' area of America who are known for their cultural isolation and close-mindedness. Though they are a hard-working and sharp-minded folk, they have the tendency to look down upon you and derive pleasure from making you feel inadequate and stupid when you have essentially done nothing wrong, but rather merely spoken or acted in a way that is outside their limited, and to an extent ignorant, cultural understanding of the world'. I onda me ljudi pitaju zašto se nisam nikad odselio iz Hrvatske. Pa Hrvatska je hrvatski midwest. Zagreb je hrvatski Chicago. U njem živi Stublić Jura. Centar države u kojoj caruje san o grandioznoj prošlosti i još slavnijoj budućnosti zemlje koja pokušava katolički reći ne ljubavi, jer bi Isus uvijek prije izopćio dvoglavi dildo nego troglavu, bijesnu deformaciju zvanu 'U ime obijesti'. San u kojem je gusta magla jedina ispravna opcija jer sunce je glupo i za papke i za ljude koji ne kuže povijesti i smrde na komunizam. San kojega ne bi ni Sigmund Freud htio sanjati. San u kojem su nam vječito drugi krivi, gdje se osjećate k'o moron ako praznoglavo ne ponavljate što ste pročitali na forumu o umetni-temu-na-relaciji-nanotehnologija-dojenje i ne nosite odobrene odjevne predmete koje govore sve o vama i vašem vjerovanju u YOLO. Naravno, u nekom trenutku će cijela država izgledat kao incestuozni modni klon, ali HEJ! Nismo nikad rekli da smo kreativni, samo kronično skloni kolonijalizmu, jer staru džukelu, naviknutu da spava i živi pod đonom, nemoš naučit nove fore. Jedino što se ne poklapa s definicijom midwesta je dio o podmetanju leđa, što nije isto što i podmetanje u kojemu imamo titulu akademika. Ne bi bilo fer Hrvate nazvati neoštroumnima, ali smo definitivno u gadnoj defekturi radišnih ljudi. No, nije ovo bajka o Hrvatskoj već o midwestu.

Jebote samo bi se obitelj Walsh odselila iz midwesta, mjesta koje je izmislilo šalice za kavu s mačićima, u nešto tako prozaično poput Kalifornije. Inače države koja je za vođu uspijela izbrati veću karikaturu od Berlusconija. Obitelj Wlash naravno nije iz Minnesote, jer ne postoji. Ona je plod reptiloidnih moždanih ćelija producenta Aarona Spellinga. Oca Tori Spelling. Da obitelj Walsh uistinu postoji ostala bi uživati u čarima snježnih ralica i zalutalih signala kanadske televizije.

Pitate se kakve ovo ima veze s bendom Direct Hit! i njihovim novim albumom "Brainless God"? Kakvo neuko i kmetsko Jersey pitanje! Pa daj googlaj. Bend je pola iz Wisconsina, pola iz Illinoisa. Midwest! Sad kad si googlao odmah skini ploču i na temelju prve dvije strani odustani jer je pop punk za nejebe i retarde i priglupe pičke koji ne kuže ništa o ničemu. Arcade Fire je zakon.

Ako slučajno date priliku Direct Hit!-u možda vas razveseli neopterećenost benda kojega će većina mrziti jer zvuče neozbiljno i prištavo. Muzika je brza, melodična, pjevušasta i koketna s hard coreom i urlanjem. Teme nisu kalifornijski sunčane već kao stvorene za Thompson pre party; leševi, maltretiranje, eksplozije, automatske puške, bombe, apokalipsa, generalni horor s dodatkom tračka prkosa i nade.

'Heads were hung and tears were shed, facing almost certain death, but some of us decided that our last breath wouldn't exit as a gasp'.

Vjerujte pot listi, vjerujte meni. Mi smo vam prije svih gurali Mixtapese i Diarrhea Planet. I sada su najveći najmanji bendovi na svijetu. Direct Hit! je sljedeći. Nije. Al bar nisu iz Jerseya. Ili Srbije. Ili gej. Ili azilanti. Ili cajkaši.

Sretna Noć vještica. Jedan od rijetkih legitimnih dana za slavlje u ovoj zemlji. Demoni hodaju po cesti u pravom obliku, a svi eskapisti se obuku u vanzemaljce i prave se da nisu odavde.

Vještice nam trebaju. Vještice mi lovimo.

S predrasudama na maksimum,

FUCK YOU! GET PUMPED!

www.directhitsucks.com