Recenzije

Big Circle Records International Compilation Big Circle 2011.

srijeda, 2. studenog 2011

"International Compilation" je kompilacija koja služi svrsi, a to je skretanje pažnje na pojedine izvođače, ali bit će puno zanimljivije pratiti za koja će se izdanja Big Circle odlučiti u budućnosti

Big Circle je mala internetska izdavačka kuća iz Slovenije, a "International Compilation", izdanje nadasve maštovitog imena, je njihovo treće ovogodišnje izdanje. Nakon što su sudjelovali u objavljivanju albuma za indonezijski (?!) bend Rejected Kids i beogradski Tea Break, Big Circle su se odlučili na izdanje kojim bi predstavili zanimljive melodične punk/hard core bendove iz cijelog svijeta.

Osim 'kućnih' Tea Break na kompilaciji se nalaze bendovi iz SAD-a, Nizozemske, Njemačke, Francuske i Italije, a kompilaciju krasi žanrovska ujednačenost pa bi svi ljubitelji melodičnog punka mogli pronaći poneki bend kojeg će nešto intenzivnije pratiti. Osobno su mi najviše legli Suicide Bombs koji pomalo podsjećaju na Bambix, a moram priznati kako ni za Tea Break nisam ranije čuo, a to je bend koji zaslužuje nešto pažnje.

Sve u svemu, "International Compilation" je kompilacija koja služi svrsi, a to je skretanje pažnje na pojedine izvođače, ali bit će puno zanimljivije pratiti za koja će se izdanja Big Circle odlučiti u budućnosti. Inače, kompilaciju možete besplatno poslušati i downloadati na bandcamp stranici Big Circlea.