Recenzije

The Goodnight Loving Arcobaleno EP Wild Honey 2010.

nedjelja, 4. travnja 2010

The Goodnight Loving je mali, simpatični bend iz Milwaukeeja. Petnaest minuta provedenih s ovim EP-jem je petnaest minuta provedenih u dobrom društvu. Za početak ovog kratkog upoznavanja to je sasvim dovoljno

Onog trenutka kada se u visokoestetski uređenim kancelarijama redakcije pot liste na Trgu bana Jelačića broj 1 pojavila prva ikada pošiljka promo ploča i CD-a i to baš iz Wisconsina, SAD, učinilo se sasvim logično povezati taj veliki događaj sa poznatim prijateljskim karakterom ljudi sa američkog Midwesta (gdje spada i Wisconsin). Ali avaj. Dvije večeri kasnije na telki su počele kružiti slike iz te iste savezne države u kojoj je po nekom novom zakonu sada dozvoljeno nositi oružje kao prije 150 godina. Revolver se lagano njiše sa remena dok vlasnik čeličnog cjevastog ljubimca bezbrižno ulazi u bar po pivu/viski. Totalni retro đir taj Wisconsin.

The Goodnight Loving, sudeći po ovom EP-ju, ipak spadaju u suvisliji dio stanovništva tog kraja. Iza sebe već imaju pošten naramak pjesama raspoređen na tri albuma i par singlova, a najnovije izdanje je EP "Acrobaleno".

Ono što upada u uho na prvo slušanje jest prijateljski duh koji prati i povezuje cijeli singl. Čeprkanje po američkoj glazbenoj prošlosti puno je vedrih tonova u kojima su ispremješane sve redom lijepe boje folka, countryja i rocka čijim su zvukovima ovi mladići vjerovatno bili izloženi dok su odrastali na par sati vožnje od velebnog Chicaga. Oni su ona grupa frendova koja je sposobna provesti cijeli dan pored autobusne stanice dobro se zajebavajući, a da nikad ni ne pomisle uskočiti na bus i odvesti se negdje. Njima je jednostavno dobro tu gdje jesu. TGL se osjećaju komotno okruženi standardnim rock instrumentarijem i niti ne pomišljaju izaći iz tog poznatog teritorija. I krajnji dojam jest da je upravo zbog tog komfora, zadovoljstva, neopterećenosti te cjelodnevnih zadržavanja na i oko autobusne stanice nastalo ovako lagodno i bezbrižno djelo.

Petnaest minuta provedenih sa TGL je petnaest minuta provedenih u društvu dobrih frendova, valjanja glupih fora i pokoje pive. Katkada je to najboljih petnaest minuta u danu.

myspace.com/thegoodnightloving