Recenzije

Dubioza Kolektiv Apsurdistan Dubioza/Menart 2013.

petak, 3. svibnja 2013

Ovo je odličan pop album, pogođena je ciljana publika, koja može iz dana u dan samo rasti, a svemu još pomaže i činjenica da je album besplatan

Novi album Dubioze mogao bi se najlakše opisati jednom rečenicom - Thompson za ljevičare. Naime, kao što MPT zna pogodit' što jedan dio naše nacije želi čut', a to bi otprilike bilo - smrt komunjarama, Srbinu (pogotovo Jovanoviću jer im uvodi seksualni odgoj u školi) i pederima, tako je Dubioza našla recept za hit kod ove druge, rekao bi Kerum, urbano jugoslavenske ekipe.

Doduše, Dubioza se od početka postavila kao angažiran bend, ali sada nastavljaju s recepturom prokušanom na prošlom albumu "5 do 12". Nije problem biti angažiran (tko ne vjeruje nek posluša onog maloumnika Priku ili kako se već zove), problem je to prodat' raji, a tu je Dubioza nadmašila sve ostale bendove na ovim područjima. U glazbi su malo ublažili produkciju, okrenuli se još više ska poskočicama, još kad nabaciš nekakav tekst gdje se spominje lopovluk i trava imaš odličan proizvod za pijane novinare koji se okupljaju u Limbu.

I što je najbolje, nema u tome ničeg lošeg. Štoviše, ovo je odličan pop album, pogođena je ciljana publika, koja može iz dana u dan samo rasti, a svemu još pomaže i činjenica da je album besplatan. I to je isto bio odličan potez, jer momci iz Dubioze imaju previše utakmica i koncerata u nogama pa su naučili da se pare zarađuju svirkom, a ne prodajom albuma te da im publika neće izdvojiti sedamdeset i više kuna za CD.

Dodatna vrijednost albuma su gostovanja legendi Lucića i Dežulovića na "K.P. Domu", kao i ekipe iz Hladnog piva i Atheista na obradi "Sjećam se" KUD Idijota.

Uglavnom - album je pametan i zabavan pop proizvod koji će Dubiozu napraviti još popularnijom u ovim krajevima, bez obzira što vi mislili o tome.

www.dubioza.org