Recenzije

Angel Haze Altered Ego Mixtape Selfreleased 2011.

nedjelja, 17. srpnja 2011

"I'm like a Gatorade commercial, just replenishing this dehydrated place."

"As an artist, I bring something refreshing and captivating to the table, I'm like a Gatorade commercial, just replenishing this dehydrated place."

Doba youtube zvijezda već neko vrijeme je s nama i ne pokazuje namjeru odlaska. Angel Haze je jedna od bezbroj onih koji su se uštekali i izrazili u kameru s tim da za razliku od 99% onoga što puni najveći web video servis današnjice, dotična ima štošta za izreći te potom taj sadržaj dobro muzički zapakirati.

"Altered Ego" je drugi mixtape devetnaestogodišnjakinje iz LA-a. Riječ je o glomaznom djelu koje sadrži 27 kompozicija što bi realno bio prevelik zalogaj i za daleko iskusnije muzičare nego što je to u ovom trenutku Angel Haze. Ono što s druge strane zadivljuje kod ove mrcine od mixtapea su mjestimično briljantni trenuci koji se emitiraju iz usta talentirane omladinke. "6'7" je ravnopravan nedavnom Lil Wayneovim zahvatu, intro Altered Ego duguje Mike Skinneru koliko i oštroumnom promišljanju o svijetu oko sebe dok su "Impossible" i "Blow Up" svjedodžbe o MC vještinama Lady Haze.

Angel Haze pokazuje više lica, povremeno je ljuta i itekako odrasla amazonka, dok je drugdje stidljivi curetak još uvijek ne do kraja rafiniranog muzičkog izraza. Slabiji trenuci su oni u kojima pribjegava klasičnim obrascima neo-R&B-a, ali svi prigovori ovako ambiciozno realiziranom komadu muzike spadaju u sferu pretjeranih očekivanja.

Prije par dana je objavljen novi mixtape nazvan "King" koji je daleko kompaktniji (samo 15 stvari), sadrži neke od boljih trenutaka s prethodnika te nekoliko odličnih novih stvari (preporuka za "Next To You" i "The Show Goes On"). Sve skupa je predigra za službeni album "Men, Women & Clocks" i vjerujemo uvod u početak jedne zanimljive karijere. Mat'rijala ima posvuda, sad ga treba do kraja zaziđati.