Recenzije

Threesome Adriatica DemoFest/Double Crown 2011.

srijeda, 9. studenog 2011

Beogradski Threesome dovukli su valove Pacifika nadomak beogradskog pašaluka. Apsolutno zavidna razina surf rock umješnosti postignuta je od jednog srpskog komba koji dolazi do impresivnih rezultata nauho preprirodno.

Moje poznavanje surf glazbe povezano je uz šačicu pojmova i bendova: tremolo, reverb, Anubisova surf kompilacija "Surfrider", Bambi Molesters, Man or Astroman? i Pixies čisto radi njihovih silnih hommagea pustinji, plaži i surf gitarskih manipulacija. I Phila Dirta. Nikada mi nije mrsko kada netko propusti surf kroz zvučnike, ali nikada nisam pošteno prionuo istraživanju ovog žanra. Na moju sreću dobar surf je uvijek našao mene.

 

Beogradski Threesome dovukli su valove Pacifika nadomak beogradskog pašaluka. Apsolutno zavidna razina surf rock umješnosti postignuta je od jednog srpskog komba koji dolazi do impresivnih rezultata nauho preprirodno. Kao da nikada Balkana nisu mirisali niti nevalovite obale Adrie iskusili. "Adriatica" nema veze s Jadranskim morem osim možda u nekom suludom Jeffrey Falcon scenariju. "Adriatica" je soundtrack iz snova Bodhija u Point Breaku.

Nakon nešto više od godinu dana od izdavanja svog debi EP-a, Threesome su izdali album koji će biti ozbiljan kandidat za album godine. Samo jedno preslušavanje je dovoljno da se uvjerite kako su Threesome izvanredan bend vrijedan svake sekunde vaše pozornosti. Njihovi energični i uvjerljivi live nastupi s "Adriaticom" su savršeno prenijeti na vinil/CD i tako omogućili slušateljstvu da bez problema odgnaju jesen i maglu izvan okruga surf fieste koja dopire iz zvučnika.

Koliko me Nežni Dalibor razočarao posljednjim albumom toliko me Threesome oduševio. "Adriatica" je stvorena za uzastopno preslušavanje i čuđenje kako pored ovoliko vješto kanalizirane energije i prekrasno odsviranih plaža netko uopće može pomisliti staviti u uho nešto od Lollobrigide. No, o neukusima se ne raspravlja kao što nije ni za raspravu je li Threesome snimio ploču za koju se bez osjećaja ljigavosti može reći da je spektakularna. Threesome su najsexy i najkul glazbeni menage a trois. Jebanje majki na suncu i pijesku okruženi tubama voska za surf daske.

Srbija do Oranđ Kauntija!

www.threesomeband.tumblr.com
www.myspace.com/threesomerules