Svaštara

pot'n'play #5

utorak, 18. listopada 2016

Ovaj tjedan nešto skromniji pot'n'play - šest novih pjesama za vas po izboru našeg uredništva...

* * * * * * * * * * 

DJ Shadow - The Mountain Will Fall

Impresivna svemirska odiseja 2016. (Željko)

The Marshmallow Notebooks – The Last Tourist In Town

Napokon dobila spot i to još u bendovskoj verziji. Sreća ponekad nema granica. (Emir)

Dinosaur Jr. – Goin Down

Zato što nitko ne snima jeftine glupave spotove kao Dinosaur jr. Zato što je J Gandalf električne gitare. Zato što je opći konsenzus da su skejteri svugdje isti. (Ante)

Brent Cobb – South of Atlanta

Brent je krenuo uobičajenim putem country songwritera – prvo pišeš pesme za druge, pa kad se tu dokažeš praviš svoju karijeru. Izgleda da je došlo vreme za to – svojim novim albumom Shine On Rainy Day ušao je u Major League, tamo gde caruju Chris Stapleton, Jason Isbell i Sturgill Simpson. Da li će ih stići i prestići videćemo, ali moramo se složiti da ima dobar start! (Srđan)

Japandroids – No Known Drink Or Drug

Opet se nakotilo previše sranja, i muzičkih i mentalnih i fizičkih. I opet zapravo nema frke. Nijedno poznato piće ili droga možda i ne mogu učiniti previše, ali Japandroids će opet srediti sve što treba srediti. Da bismo opet imali prilike sve sjebati, pa opet ukrug. To je okej. (Gogo)

Jim James - Here In Spirit

Na prvom se samostalnom albumu "Regions of Light and Sound of God" obračunao s vlastitim demonima, a sudeći po najavnim siglovima za drugi album "Eternally Even" Jim James preuzima ulogu dežurnog hippy gurua kojemu je cilj osvještavanje onih koji su se uspavali u borbi protiv sveopćeg zla. Pomalo banalno, ali i šarmantno ako uzmemo u obzir da mu ta uloga donekle stoji. Štoviše, bio je zanimljiviji hippy u ranijim fazama matičnog benda kada mu nisu trebale ovakve teme da znamo da je jedan od nas. (Dražen)

Pisali smo i o