Svaštara

pot'n'play #4

ponedjeljak, 10. listopada 2016

Samo nov(ij)a izdanja u ovotjednom izdanju pot'n'playa...

* * * * * * * * * *

Radiohead - The Numbers

Pošto je rekao Emir da ovaj tjedan samo noviteti - diš novije od ovog. Poslušajte i pogledajte ova dva lika i ritam mašinu. Minimalizam ovog spota i svirke samo pokazuje da iza svih syntheva, igrarija, tehničkih novotarija i pizdarija kojima se Radiohead koriste veći dio svoje karijere, još uvijek stoje genijalni glazbenici. Grmi vokal, grmi vox pojačalo, dobro aj ne grmi. Jebeš mi sve, ali prizor Greenwooda i ovog njegovog rasturenog telecastera kojeg svira veći dio karijere, je više seksi od svih sisa i guzica koje se može vidjet na televiziji. Jedina mana u ovom minimalističkom remek-djelu je prizor Greenwoodovih nogica. Andersone, moglo je i bez toga. (Ante)

Nada Surf - Gold Sounds

Možda zato što je takvo doba godine. Možda zato što je takvo doba prirode. Atmosferična skladba koja se može slušati i tiho. Nada nas zlatnim zvucima darivlje. (Ivan).

Warpaint - New Song

Tko nazove svoju novu pjesme "New Song", i to još ne ironično jer se tekst nadovezuje na naslov pa znam da se ne zajebavaju. Jedno je kad se i Mnogi Drugi tako nazovu, jer očito ne vole svoje slušatelje i veseli ih kada dijalog o njima preraste u nesporazum vrijedan scene u lošoj američkoj komediji, ali ovo je totalno nepotrebno. Logistička noćna mora. (Matija)

Earwig ft. Lydia Loveless – Wasted On You

Izgleda nezadovoljna prevelikom lakoćom kojom grabi prema trijumfu, Lydia Loveless je konkurenciju za singl godine odlučila zaoštriti sama sebi pa se nakon divnih recentnih gostovanja kod Caleba Caudlea (preklani) i Supersuckersa (lani) ove godine pridružila kultnim legendama Earwig iz legendarnog Columbusa iz još legendarnijeg Ohija. Earwig imaju barem jedan kul album, još uvijek im posljednji "Gibson Under Mountain" iz 2010., a nema razloga sumnjati ni da su u ranijih dvadesetak godina karijere snimili još dobroga, ali te albume jednostavno nisam slušao. Ovom pjesmom – najnovijom pripadnicom mojih pjesama o Njoj – najavljen novi album sigurno neću propustiti. (Gogo)

Mild High Club - Rollecoaster Baby

Stones Throw je započela kao mala hip hop etiketa za izdavanje glazbe Chrisa Manaka i njegovih prijatelja. Bez ikakve želje da ostane monožanrovska, premda je svojim radom poprilično zadužila i unaprijedila hop hop, s vremenom počinje objavljivati sve ekstremnija odstupanja od prvotnog formata. Mnoga izdanja su apsolutno neprimjerena za window-shopping, postavljujući slučajnom prolazniku glazbene jednadžbe s mnogo nepoznanica. Zadnje izdanje etikete moglo bi se ukratko razriješiti kao Sukpatch + Mac DeMarco = Mild High Club. Ako to nekome išta pomaže. Ako ne, link je gore. Ili ispod. Emire, gdje je link, ono? (Leo)

Homeboy Sandman - Real New York (feat. I Am Many)

21og u Ljubljani! (Željko)

Gaby Moreno - Love Is Gone (ft. Jonny P)

Kantautorka iz Gvatemale, koja je u svojoj karijeri već prigrlila latino Grammy, sarađivala sa Hughe Lauriem i Calexico ( sa kojima ju je domaća publika gledala i slušala u Zagrebu u maju ove godine) na novom albumu ne istražuje granice amerike i Mexica, poput ovih drugoh saradnika, već specifičnim osjećajem daje sopstveno čitanje muzikama amerike. Prvi singl "Love is Gone" donosi soul Stax zvuk, a dijapazon stilova kretaće se od pomenutog soula i bluesa, preko tex mexa, do ranchere i mariachia…od Nashville-a, preko plantaža juga i tuge Mexica, do slavlja života i rasplesanosti rodne zemlje. Sve podjednako dobro, podjednako uspješno i odsvirano na ivici sjajnog ukusa i odličnog zvuka koji potpisuje Gabriel Roth. (Tomislav)

Amira Medunjanin - Pjevat ćemo šta nam srce zna

Nismo još dočekali duet Amire i Damira Imamovića, ali jesmo pjesmu koju je Damir napisao za Amiru i njen novi album koji uskoro izlazi. Teško je odoljeti ovo ne slušati na repeatu. (Emir)

Brian Eno - Fickle Sun (I) 

Sav taj Dead Can Dance koji si Brian Eno može dopustiti i sav taj Sunn O))) kojemu ne može odoljeti. Radi se o drugoj kompoziciji s albuma. Najlakši put do nje je da poslušate cijeli album. brian-eno.net (Dražen)

Pisali smo i o

Pot'n'play #1

Autor 21.09.2016

Becky Hanson - I Started A Joke...