Svaštara

Nedaleko odavde.tv: St!llnes, Punčke, Stray Dogg...

pot lista utorak, 17. prosinca 2013

Nove, ili možda bolje reći, 'novije' spotove imaju St!llness, Stray Dogg, Punčke, Erotic Biljan & His Heretics i Dunja Knebl & Kololira, a u ovom izdanju nedaleko odavde.tv-a pogledajte i trailer za dokumentarac "Sonic Doom" te poslušajte pjesmu "Maggie" grupe Jonathan.

St!llness su snimili novi spot sa svojeg trećeg albuma "St!llness". Spot za "Naivu" radio je mladi kninski umjetnik Petar Ramljak aka Lord Of The Bricks koristeći lego figurice. Ne znamo samo je li bilo moguće pronaći neku figuricu koja bi vjernije dočarala figuru našeg Ante.

Novi spot imaju i Punčke. "Iz dana u dan" je treća pjesma s albuma "Sunčano s povremenom naoblakom" koja je dobila svoj video zapis. Režiju su odradili Bojan Crnić, Martin Peranović i same cure iz benda.

Marija Strajnić i Miloš Jaćimović režirali su emotivi spot za pjesmu "Time" koju je Stray Dogg otpjevao zajedno s Devendrom Banhart. Ova pjesma se, podsjetimo, nalazi na albumu "Fire's Never Wrong"

Spot je dobila i pjesma "Rock'n'roll Revolution No.5" grupe Erotic Biljan & His Heretics. Pjesma se nalazi na albumu "H Is For Heretics", a kadrovi za spot su snimanina koncertima u Spunku i brucošijadi FER-a. Režiju potpisuju 'Heretics'.

Ponajbolji album u svojoj 20-godišnjoj karijeri snimila je Dunja Knebl. "Tamo doli" Dunja je snimila s grupom Kololira, a s tog albuma snimljen je spot za pjesmu "Kad ja prođem jednu goru". Spot je režirao Bogdan Zalokar.

Nije spot, ali je definitivno vrijedno spomena. "Sonic Doom" je dokumentarac o grupama Umor i Cojones i njihovim zajedničkim turnejama diljem Europe. Film režira Matija Tripunović, bit će gotov početkom 2014., a za sada je pušten trailer.

Nije spot, nije nikakav ni video, ali nekako smo morali spomenuti riječku grupu Jonathan i pjesmu "Maggie". Neki kažu kako je tema pjesme 'posuđena' od "Regret" New Ordera, ali i da jeste, zar je bitno - bitno je samo da je pjesma jako dobra i da treba obratiti pažnju na ove Riječane.

Pisali smo i o

Nedaleko odavde.tv: FakOfBolan, Go No Go, Kiper, Cojones...

Autor 25.11.2013

Rubrika nedaleko odavde.tv izgleda ipak nije umrla s redizajnom pot liste. U novoj reinkarnaciji povremeno ćemo skretati pažnju na nove spotove izvođača iz regije. Ovdje ih imamo čak 8: FakOfBolan, Go No Go, Kiper, Žen, Ruiz, Cojones, Nežni Da...