Svaštara

Nedaleko odavde.tv: FakOfBolan, Go No Go, Kiper, Cojones...

ponedjeljak, 25. studenog 2013

Rubrika nedaleko odavde.tv izgleda ipak nije umrla s redizajnom pot liste. U novoj reinkarnaciji povremeno ćemo skretati pažnju na nove spotove izvođača iz regije. Ovdje ih imamo čak 8: FakOfBolan, Go No Go, Kiper, Žen, Ruiz, Cojones, Nežni Dalibor i The Marshmallow Notebooks.

"Uvijek ili nikad?“ je prvi animirani spot grupe FakOfBolan čiju izradu potpisuju mladi umjetnici Jelena Oroz i Ivan Košutić, koji aktivno se baveći animacijom završavaju diplomski studij animiranog filma na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Pjesma "Uvijek ili nikad?" nalazi se na albumu "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome..." (PDV records).

Go No Go su prošli mjesec objavili svoj drugi EP maštovitog naziva "Second" (Geenger Records). S tog izdanja snimljen je i prvi video spot kojeg su Go No Go ikada napravili i to za pjesmu "Follow".

I Cojones imaju svoj prvi službeni spot u karijeri. Snimili su ga za pjesmu "Rocker" koja najavljuje treći album ove grupe koji će biti objavljen sljedeće godine.

Kiper su nedavno objavili svoj drugi album koji nosi naziv "Spori i živi" (Geenger Records), a za pjesmu "Ostajem do kraja" snimljen je i spot.

Zagrebački ženski trio Žen su za svoj prvi službeni spot odabrali pjesmu "Voda je more" s albuma "I onda je sve počelo".

Grupa Ruiz se odlučila reaktivirati za jedan koncert, a ovih dana se na Youtube-u pojavio i spot za pjesmu "Radiostar" s njihovog posljednjeg albuma "RuizRadiorevolution".

Nežni Dalibor je objavio svoj treći album kojeg je najavila pjesma "Deca".

Spot za pjesmu "Summer" u izvedbi The Marshmallow Notebooks službeno je objavljen prije gotovo tri mjeseca, ali to nas ne sprječava da s tom sjajnom pjesmom ne zaključimo ovaj pregled 'novih' spotova.