Svaštara

Glazba za mentalni oporavak od svadbe dok sjediš u kući i gledaš slap na Mrežnici

Ante Estrada srijeda, 6. kolovoza 2014

Nakon nekoliko mjeseci priprema napokon uplovih u bračnu luku.

Naravno svi koji su se ženili tj. imali "klasičnu svadbu" odnosno gomilu pijanih prijatelja i rodbinu koja u čudu gleda kad ti bend svira pola repertoara Roberta Smitha, a janjetina je topla, znaju koliki je to stres. Za odmor od stresa najbolje je sa ženom i prijateljima otići na mjesto gdje nema telefonskog signala, nema interneta i jedino što ti preostaje je buljenje u prirodu. Mi smo izabrali Mrežnicu, ove godine najveću ubojicu među rijekama, no ako poput mene nisi nimalo avanturističan i ne moraš baš skočiti s najvišeg slapa u vir, onda je rijeka poprilično sigurna. Naravno glazba je uz hektolitre graševine bila imperativ. Pa evo kratkog soundracka za tzv. pucanje kurca na godišnjem. Nije poredano po nikakvom rangu, nego nasumično.

Nežni Dalibor – Sredstva i veštine
Naravno da se slušao taj album, jer su im ostali umjetničko preseravanje, a na ovom se bar možeš derat SAMO MAAAGLII PRIPADAAAAM, dok se po brežuljcima diže magla, a već drugi dan dere kiša i nema šanse da uđeš u smrzotinu od rijeke.

Antemasque – Antemasque
Znači nakon tjedan dana gotovo svakodnevnog preslušavanja, ja još uvijek nemam pojma kako album zvuči, možda je greška bila što se uvijek slušao s visokom razinom promila u krvi

Mašinko - Svugdje je doma...
Kad gomila tridesetogodišnjaka pjeva AALIII KAD IDEMOOO VAAAN, iako im se u principu ne da ići van ili na koncerte i doma su uredno prije ponoći, onda se zna kakva je atmosfera bila

Haustor i Vještice
Zna se, oldies but goldies

The Clash – Singles
Kome se da sad baš preslušavat' „Sandinistu“ od početka do kraja, daj brate singlove dok režem luk za gulaš.

Dinosaur Jr - I Bet On Sky
Kad u pet popodne zabriješ da možeš svirat gitaru kao J. onda znaš koja je ura. Pet popodne je i trebao bi otić malo prileć.

Oružjem protivu otmičara – sve
Počne s hiljadu kišnih dana, jer jebi ga, pada kiša već pun kurac pa se onda nastavi s doooobro znam da ćutiiiim, a ono malo susjeda ti vjerojatno jebe mater.

Darkwood dub – Elektropionir
Špica tuluma u jedanaest navečer.

Groove Armada – At The River
Gotovo, lights out, ponoć je, oženjen si muškarac, treba se četveronoške popet do kreveta. 

Foto: Matija Kljunak