Svaštara

Ante Estrada vs navijačke pjesme

Ante Estrada četvrtak, 12. lipnja 2014

Uoči svakog nogometnog natjecanja poput gljiva poslije kiše niču i navijačke pjesme. Ove godine su Hrvati valjda srušili svjetski rekord po broju navijačkih pjesama jer su valjda svi muzičari kroz stihove htjeli dati podršku našoj reprezentaciji u Brazilu. U ovom skromnom komentaru mi smo izabrali 13 pjesama (po jednu za svakog člana prve postave + dvije bonus ne baš tako navijačke). Uživajte.

Zaprešić Boys – Neopisivo

Koliko su  ovi navijačkih pjesama napravili, čovjek dobije dojam da cijeli Zaprešić živi od tantijema i da se bave samo skladanjem budnica. Poseban plus je igranje slogovima i ritmom na stihovima
NAJLAKŠE JE KAD PITAJU ME
KOLIKO I KAKO JA NJU VOLIM JAKO
Drugi poseban plus ide za ubacivanje JA TE VOOLIM HRVATSKO, jer inače bez toga, jelte, ne bi znali za koga navijamo.  Rekao bih da je čak od životne važnosti, otprilike kao i oni papiri udahni-izdahni koje navijači uvijek drže pored sebe.

Tomislav Bralić i klapa Intrade – Hrvatska

Ma kakvo bi ovo bilo natjecanje da nema prvaka u iskazivanju ljubavi prema stinama, maslinama, križu i maslini. Čovjek kojem, umjesto krvi, žilama teče jedinstvena kombinacija morske vode i maslinovog ulja, Tomislav Bralić, opet se iskazao. Veliki plus ide zvuku syntha koji nas podsjeća da se Hrvatsku volilo i osamdesetima, a kao još jedan prilog toj tezi ide i Edgeovski zvuk gitara. Uglavnom, ovo će klapi Intrade otvoriti još jedan kontinent pun hrvatske emigracije na kojem mogu parazitirati.

Nered & Gidra – Hrvatski sine

Koliko sam skontao već je netko iz Connecta radio na onoj Zaprešić Boysa. Sličan potpis (ne bi čovjek rek'o) može se vidjeti i na ovom predivnom nabrajanju geografskih lokacija u Hrvatskoj uz obavezno višeglasno pjevanje i Neredovo iskazivanje ljubavi prema ovoj našoj mediteranskoj banani.

Baruni – Ovo je najbolji tim

EEEEEEEEEEEE TUUUU SAM VAS ČEKAOOO. Miroslav Rus ipak je napravio najbolju navijačku svih vremena – "Neka pati koga smeta". Baruni su tu opet odradili svoj standardni tamburica country rock čiji je riff pokraden s Baretovog repertoara (al' doslovno "Put ka sreći").
Ovo je najbolji tim iz zemlje Hrvatske
nikom na svijetu, nikom na svijetu,
on se ne predaje.
Pa neam baš pojma, al npr ja više cijenim bilo koji vatrogasni, pirotehnički ili tim GSS-a nego bilo kojeg igračka repke. Barunima naravno svaka čast.

Uvijek vjerni – Ovo je Hrvatska

Op, op, krenuli smo sa spajanjem brazilskih ritmova i ljubavi prema Mediteranu. Nadam se da je ovo zadnja sa zbornim pjevanjem lokalne ekipe iz birtije, koju je šef izabrao za listu. Prava brazilska melodija, kao da se kupam na Čiču.

Severina – Brazil

Mislim da je Sevka pokazala znatnu dozu bezobrazluka s obzirom da nam tu pjeva navijačku, a otac djeteta je znate tko već (oni su svakom pravom RVATU i poštenom navijaču krivi za sve, naravno iza domaćih jugokomunjara, udbaša i liberala). Al' sa stajališta glazbenog kritičara moram priznat da je riječ o jednom produhovljenom djelu s nadasve razrađenom ritmikom, kompliciranom melodijskom linijom i tekstovima koji tjeraju na promišljanje. Sevka još deset prvenstava i sve ti je oprošteno.

Ante Cash – Vatreni zmajevi

Ma ime moje i prijatelj moj Ante Cash je uz dozu imoćanske promućurnosti odlučio zaigrati na kartu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, tako će ostati zabilježen kao jedina osoba koja je imala muda napraviti navijačku pjesmu za dvije repke, od koje navijači jedne svojataju barem trećinu teritorija zemlje druge reprezentacije. Btw, beat je ako se ne varam radio još jedan od Connect crewa (kažem vam, Zaprešić živi od navijačkih pjesama).

Biska – Rep-K (Dušu i srce za tebe dam)

Ako niste primjetili, neke ljude s ovog sajta optuživalo se za seksizam, zato želim još jednom izraziti gnušanje ulogom žena u spotovima kao smetalima muškarcu da uživa u utakmici. Uloga žene nije da smeta nego da donosi pivo.

Daddy Deluxe – Za vatrene lavove

Bogtejebo šta je ovo? Citirat ću samo komentar s jubitoa: Ovo je prestrašno, takav šund, takvo smeće, maloumno sranje. Komentator je očigledno potpuni kreten, jer ovo je remek djelo. Nikad na bolji način nije ispjevan stih OOOOOOOOOOOOOOOOOO Hrvatska, a da ne spomenem stih:
Croatia osvaja, uz ekipu dojaja
lijepe Brazilke i zemlju papagaja, (doslovni copy-paste, otpjevajte sa zagrebačkim nagaskom na osvaja, jaja, papagaja)
Treba pohvaliti i korištenje autotunea, da se sjetimo prvenstva 2006.

Nenad Kumrić Charlie i navijači – Kada igra Hrvatska

Crvena jer crvena je boja krvi. Pa KRVI TI IRUDOVE jel ovaj napravio navijačku pjesmu ili himnu Glavaševe uskočke bojne.

Motiwwwo feat Jacques Houdek – Brazil

Po mom mišljenju ovo bi bila najbolja navijačka pjesma da nije jedne VELIKE mane (ha, ha nije sprdnja na Žaka i njegovu debljinu, sram vas bilo). Riječ je o nedovoljnom iskazivanju domoljublja. ŽAČE NIJE TI OVO ULTRA FESTIVAL NEGO NAVIJAČKA, MANJE BRAZILA, VIŠE STINE I TOPOGRAFIJE)

Tonči & Madre Badessa – U Brazil

VIDIŠ ŽAČE KAKO TONČI TO RADI. On nema previše domoljublja, al IMA JEBENOG ŠTIMCA U SPOTU. Neka od sad mjerna jedinica za iskazivanje ljubavi prema reprezentaciji bude jedan Štimac. Oznaka ŠiT.

Neda Ukraden & Učiteljice – Noći u Brazilu

Ako se za nekog može reći da je Madonna balkana onda je to Neda Ukraden. Svaka čast njoj, autorima, njenom kirurgu i onome tko se sjetio staviti ovoliko žena u spot. Znači spot se može puštati u poluvremenu, da muški odu pišat, a žene da postanu samosvjesne svoje figure. U prijevodu, ako može Neda tako izgledat, koja je vaša isprika dame?