POTcast

mixtape #17 - Jonathan

ponedjeljak, 24. veljače 2014

Iako postoje od 2011., riječka grupa Jonathan se na sceni pojavila prošle godine kada su objavili svoj istoimeni EP. Bend sastavljen od muzičara koji su godinama svirali ili sviraju u različitim bendovima (Let 3, Pasi, Mlat, Salion, Mandrili…) brzo je pažnju skrenuo na sebe, a u četvrtak, 27. veljače održat će i svoj prvi zagrebački koncert i to u malom pogonu Tvornice. Tim povodom, ali i povodom upoznavanja s bendom, Jonathan su pripremili 17. pot listin mixtape.

Popis pjesama:

Zoran Badurina
1. Sonic Youth - Kool Thing
Obožavam njihovu slobodu i predivnu buku. Savršeno su mi uljepšali mladost, a ovu stvar sam izdvojio jer mi je i Chuck D iz Public Enemy-a isto totalni kralj i ta kombinacija je onda jednostavno too much.

2. Nick Cave & The Bad Seeds - Fiftheen Feet Of Pure White Snow
Ma uopće ne znam odakle da krenem pričat o ovom tipu...od glasa, stava, tekstova...a ova stvar je kompletno luđaštvo koja u sebi ima sve emocije koje me zarežu točno tamo gdje treba. I spot je vrh.

3. Nirvana- Milk It
Nije me sram priznat da sam bio opčinjen Nirvanom jer i dalje smatram da je to jedan od najboljih bendova ikad. Mislim da mi je ova stvar ostala jako draga jer je u cijelom onom hypeu oko Nirvane nisu uspjeli izlizat, a rif je 'aj bok'...

Nikica Jurjević
4. Einsturzende Neubauten - Ich Hatte Ein Wort
Kad Blixa Bargeld zapjeva na njemačkom ne može biti loše. Zapravo gdje god taj čovjek ima prste ili glas, stvori se nešto genijalno.

5. NoMeansNo - I Need You
Hard core punk o ljubavi i baladi u punom sjaju. Dva brata dokazuju da je tako malo dovoljno za napraviti ogromnu energiju. Bend kojem se skida kapa do poda za rad i ustrajnost.

6. Trans Am - Idea Machine
Svijet budućnosti odlično opisan zvukom. Tri dečka koja sa nevjerovatnom lakoćom stvaraju zvuk koji stvara nevjerovatne slike. Ljeto 2544.g.

Darko Petković
7. Propagandhi - Mate Ka Moris Ukun Rasik An
Pjesma zbog koje sam poželio svirat gitaru, pjesma koja mi pokazala da punk može zvučati skroz drugačije od onoga na što sam do tad navikao. U svakom slučaju, ovo je pjesma i bend koji je imao velik utjecaj nam moje sviranje i stvaranje muzike.

8. Refused - Worms Of The Senses / Faculties Of The Skull
Čista energija koja te ljepi za pod i ostavlja bez daha i u isto vrijeme tjera da želiš vrištat i iskočit iz vlastite kože.

9. Queen - It's A Hard Life
Meni jedna od najljepših ljubavnih pjesama. Ima ono nešto što me pogodi svaki put kad je čujem i tjera me na plač, al’ je na kraju uvijek dobar osjećaj.

Tomislav Radinović
10. Led Zeppelin - Down By The Seaside
Priča o prošlosti i sadašnjosti. Podsjeća ljude da se povremeno opuste...

11. Gangstar - Above The Clouds
Obilježila moje tinejdžerske dane. Najdraža pjesma uz skateboarding.

12. Django Reinhardt – Minor Swing
Kroz ovu pjesmu sam upoznao swing jazz...

Branko Kovačić
13. Helmet & House of Pain – Just Another Victim
Poslije ove pjesme ništa u mom životu nije ostalo isto… Naizgled nespojivo, a savršeno.

14. Queens Of The Stone Age – Leg Of Lamb
Ova pjesma me zgromila i to iz prve! Gitarski solo na ovoj pjesmi je lektira.

15. Tool – Hooker With A Penis
Tool, pogotovo raniji uradci, je sigurno jedan od bandova koji je oblikovao moje promišljanje o glazbi. Ova pjesma sadrži svu silinu i nakupljeni bijes gdina Maynarda i to u samo 4.33 minute….klasično otpuhivanje sa stolice.

Slušali smo i

  • mixtape #16 - Tedi Mirković (The Orange Strips)
  • mixtape #15 - Irena Žilić
  • mixtape #14 - Punčke
  • mixtape #13 - Vedran Meniga