POTcast

mixtape #68 - Nenad Pejović (Kanda Kodža i Nebojša)

ponedjeljak, 2. ožujka 2015

Uoči zagrebačke promocije albuma "Volja za noć", kojeg će Kanda Kodža i Nebojša održati u petak, 6. ožujka u Tvornici, gitarist ove grupe Nenad Pejović složio je 68. pot listin mixtape.

Popis pjesama:

1. A Certain Ratio – Way To Escape
Nekada je u Manchesteru postojao klub Hacienda u kome se okupljao krem tadašnje ostrvske muzičke scene uz prateći džet set. Glavni čovek ACR je kompilirao muziku za film 24 Hour Party People, a ovo je poslednja velika pesma njegovog matičnog benda iz 2008., čiji bi se mračni disko štimung bez greške uklopio u odjavnu špicu pomenutog filma.

2. The Wipers – When It’s Over
Još uvek neotkriveni šampioni američkog roka osamdesetih i maštoviti gitarski vodopadi sa sjajnog mini lp-ja Youth of America. Šef Sub Pop etikete Bruce Pavitt je nedavno izjavio kako bi reizdavanje ovog bisera današnjim klincima pokazalo kako bog ipak nije mrtav.

3. Maximum Joy – Searching for a Feeling
Novovalni funk i beskompromisni plesni šik bez greške pomera udove i 35 godina od nastanka.

4. Arhangel – Heart Core
Najveći rokenrol sastav osamostaljene Makedonije, sa naslovnom numerom njihovog trećeg albuma iz 1998., možda i najsnažnijim svedočanstvom balkanskog rusvaja devedesetih, godina ljubavi i smrti.

5. Killing Joke - You'll Never Get Me
Pozni klasik Killing Joke je himna nepristajanja na zatupljujuće stereotipe koja ohrabruje i krepi prilikom svakog slušanja.

6. HR - Luv Comes First
Opčinjavajući rege čil sa H.R.-ovog albuma "Hey Wella" iz 2008, a verziju ove pesme smo mi objavili tri godine ranije na albumu "Prekidi stvarnosti" pod nazivom Hallellujah, jer je Oliver doneo ovaj audio suvenir iz druženja sa frontmenom Bad Brainsa po Los Angelesu.

7. The Kinks – I'm Not Like Everybody Else
Dave Davies, autor ovog klasika je imao tek nevinih dvadesetak godina kada je napisao ovu pesmu, a pretpostavljam da njeno često pojavljivanje po raznim soundtrackovima govori da se i današnji dvadesetogodišnjaci mogu identifikovati sa sa ovim bučnim, besnim i besmrtnim odbijanjem da se živi kao i svi ostali.

8. Qui – Echoes
Možda i najbolja obrada neke pesme Pink Floyda ikad, čijoj se magiji vredi prepuštati iznova i iznova, a prošle godine objavljen poslednji album Pink Floyda slobodno zaobići.

9. Gene Clark – No Other
Naslovna numera albuma - spomenika muzike sedamdesetih, čije vizionarstvo neprestano otkrivaju nove generacije, pa su se tako mladi članovi viđenijih indie sastava današnje Amerike otisnuli na turneju izvodeći ga od prve do poslednje pesme.

10. Rex Ilusivii – Nabor na postelji
Pomalo skriven klasik jugoslovenskog novog talasa sa Milanom Mladenovićem na vokalu. Naš novi basista Bole je sa njim pripremao novu muziku u leto 1994., no zla kob nije dozvolila da se išta od toga realizuje.

11. Crosby Stills Nash & Young – Lee Shore
Manifest hipi sanjarenja, servirati uz hladno piće na obali uz zalazak sunca...

12. Angst - Motherless Child
Zaboravljeni pregaoci USA alternativnog roka u inspirisanoj obradi veličanstvenog gospel tradicionala.

13. Blood, Sweat & Tears - I Love You More Than You'll Ever Know
Za kraj još jedan neprevaziđen komad iz halucinantnih šezdesetih.

Slušali smo i

  • mixtape #67 - Nenad Mandić (Cojones)
  • mixtape #66 - Matija Trupinović Ludwa (Radio Student)
  • mixtape #65 - Jelačić vs Hedervary
  • mixtape #64 - Una Gašić (Bitipatibi)