POTcast

mixtape #38 - InTheRoom

ponedjeljak, 21. srpnja 2014

Sarajevski četverac bez kormilara InTheRoom autori su našeg novog, 38. po redu mixtapea. Deni, Jan, Dalio i Zlaja s radom su krenuli 2012., ove godine objavili svoj prvi EP ("3327"), a za pot listu je svaki od njih odabrao po tri pjesme.

Popis pjesama:

Deni
1. Les Butcherettes - Demon Stuck In Your Eyes
Prljavi, moćni zvuk rifa kakav svi volimo jednostavno odgovora atmosferi InTheRoom-a. Ženski vokal uz gitarske dionice i snažne ritmove na bubnju ostavlja jos jači dojam ako znamo da je to lijepo odsvirao i isproducirao hiperproduktivni Omar Rodriguez Lopez. Sam naziv pjesme već dovoljno govori o 'demonskoj' atmosferi ove kompozicije.

2. Puscifer - Green Valley
Čovjeka zvanog Maynard James Keenan ne treba puno predstavljati. Pjesma sa opusa njegovog projekta, u kojem osim njega svira i Milla Jovovich koju biste prije očekivali u jednom od nastavaka Resident Evila :). Ovdje se ženski vokali savršeno isprepliću oko Jamesovog lead vokala da bi sve završilo sjajnim energičnim krajem pjesme.

3. IAMX - I Come With Knives
Kakva bi ovo playlista bila bez jedne ljubavne pjesme :). Kao jednu takvu odabrali smo jednu od projekta IAMX, koji kao da dolazi sa neke druge planete. Stihovi ove pjesme 'You fool me again to quiet my pride, but I'm a human, I come with knives' dovoljno govore o njenoj atmosferi koju upotpunjuje i jeziva brojalica na njemackom jeziku.

Jan
4. Jojo Mayer & Nerve - 7even
Vrhunski groove.

5. Esbjorn Svensson Trio - Behind The Yashmak (Live at Hamburg)
Vrhunska dinamika, svirka i aranžman.

6. Jay Oliver and Dave Weckl – Higher Ground
Vrhunski cover.

Dalio
7. Bosnian Rainbows – The Eye Fell In Love
Interesantna pjesma i još interesantniji tekst sa konstrukcijom "The Eye Fell In Love". Inače cijeli album ovog Omarovog projekta je savršen i ima zvuk i sirovu produkciju kakvu bi svako poželio.

8. 65 Days Of Static – Radioprotector
Inače je ovo pjesma preko koje sam upoznao ovaj sjajni bend. Kako se nisam baš mogao odlučiti koju od mnogih dobrih njihovih stvarki stavim na kompilaciju, a na kraju je ipak ova bila izbor.

9. Tapso II – Tonic – O
Sjajan bend sa Sicilije, prijatelji s kojima smo se upoznali prilikom njihovog koncerta u Sarajevu i od tada ih diskografski pratimo. Tročlana postava sa gitarom, violinom i bubnjem zna napraviti odličnu atmosferu neprestanim smjenama tišine i buke.

Zlaja
10. Trent Reznor - Immigrant Song
Stvar, koja je sama po sebi napeta, Trent Reznor je doveo do apsolutne kuliminacije. Može li još?

11. Tame Impala – Elephant
Ne bih rekao da je to orginalan pristup, ali je svakako privlačan i interesantan. Vintage produkcija + ujednačena vožnja, koja je više primjerena elektronskoj muzici = reinkarnacija psychodelic rock bendova iz 70ih.

12. King Krule – Octopus
Fascinira me Činjenica da je King Krule jedan tako mlad, a tako zreo stvaralac. Darkwave atmosfera u ovoj pjesmi vas tjera da se naježite. Obratite pažnju na saksofon koji se uključuje pred sami kraj, na vrhuncu (ako ga tako smijemo nazvati, jer je song prilicno ravan), utopljen je u moru jeke. Mislim da to krši standarde pop produkcije pa samim tim zaslužuje da se nađe na mom popisu. moram priznati da me je kupio i sa spotom za ovu pjesmu. Obavezno pogledati!

Slušali smo i

  • mixtape #37 - Igor Mihovilović (Guranje s litice, Noisy Night, PDV)
  • mixtape #36 - Matko Botić (My Buddy Moose)
  • mixtape #35 - Serge Stray (Srđan Strajnić)
  • mixtape #34 - Erotic Biljan & His Heretics