POTcast

mixtape #26 - ###

ponedjeljak, 28. travnja 2014

### je sisački instrumentalni noise/rock/punk trio. Prošle godine su objavili dva EP-a, a u nastajanju je novi audio-vizualni EP 'Olovo' s gostujućim čalnovima u proširenoj postavi. Goran, Sven i Jurica su složili 26. pot listin mixtape.

Popis pjesama:

0. Azan
Volimo i istok, rakiju i Balkan, ne može se to izbit iz nas.

GORAN:

1. Slint- Breadcrumb Trails
"Spiderland" k'o album, a i uvodna stvar "Breadcrumb Trails" su remek djelo stare doktrine manje je više. I nakon sto slušanja ne mogu se načuditi koliko su mladi bili dok su zvučali beskrajno zrelo.

2. Boris - Woman On The Screen
Nije teško naježit se na dobru pjesmu, ali bend je definitivno uspio ako se naježim nekoliko puta tokom iste stvari. Tako to ide sa Borisom, od "Korusou" sa "Heavy Rocks" pa do ove "Woman On The Screen" sa remek djela "Pink", ovi Japanci redefiniraju pojam modernog rocka, garage sounda i energije.

3. The Smashing Pumpkins - 1979
Cijeli opus Pumpkinsa u postavi Wretzky, Corgan, Iha, Chamberlin je nepogrjšsiv. A s "Mellon Collie" duplim izdanjem i "1979" potvrđuju samo da su uvijek išli svojim putem i koliko su jebeni bili. "1979", savršeno lijepa stvar u kojoj se gubim svaki puta u nekom nostalgičnom transu i ježim se.

4. Ir en Grey- Dead Tree
Japan
Najluđi, najhrabriji, najgluplji, najžešći, najemotivniji, najrazigraniji cirkus koji je japanska visual key scena izbacila. Medutim, Dir en Grey ne staju na tome, nakon nošenja suknji i haltera šaltaju na žešći, eksperimentalniji zvuk i izdaju remek djelo "Withering to Death", album koji diše, šaren je, prsti od ljepote, odvratluka, ukusa i neukusa, a "Dead Tree" je samo jedna od neponovljivih stvari s tog albuma. Jednostavna je, uvukla mi se pod kožu, i od Maynarda nisam čuo toliko iskrene i savršene vriskove kakve nam Kyo servira ovdje. Savršeno, nesavršeno, jebeno.

5. Park Ave. - Cloaks and Daggers
Jednom sam se vozio u tramvaju u Zagrebu i krenule su suze.

SVEN:

6. Amok - Superstructure
Najbolji metalni pank. Ikad. Točka.

7. Storms – Gutless (demo)
Najbolji ljudi u najboljim bendovima rade najbolje pjesme. Instrumentalni post rock s punk stavom je vjerovatno najbolja kombinacija ikad. Danas ionako nemamo šta jedni drugima reći, ne zanima me što pjevaš.

8. Fugazi – Guilford Falls (demo)
Kada su pitali Lejnina koga bi radije izabrao, ženu ili ljubavnicu, odgovorio je da bi ženi rekao da ide kod ljubavnice, a ljubavnici kod žene i onda bi se sakrio i slušao Fugazi, Fugazi, Fugazi......

9. Punčke – Svjetlost (live)
Kad smo počinjali smatrali smo se malo žešćim Punčkama. Malo. Nakon ovako jednostavne, a odlične stvari, tko ne bi htio postati svjetlo!

10. Dara Puspita – A Go Go
Na stranu sve, ne postoji ništa bolje od četiri Indonežanke s instrumentima sredinom šezdesetih. Nisam nostalgičar i ne bih nikad živio ni u kojem drugom vremenu, ali obožavam taj stari zvuk.

11. The Mountain Goats – Distant Stations
Da znam svirati i pjevati, definitivno bih volio ovako nešto raditi, ali John Darnielle je u svojoj jednostavnosti, dobroti i naivnoj mudrosti nedostižan i genijalan. Hail Stan.

12. Chresus Jist – Kill
Recentna srpska scena vrvi genijalnim imenima poput VVhile, Mnjenje, ex- Tough Guys of America, Halftones, ovo je još jedan od bendova koji me uspio svojim zvukom i estetikom potpuno okupirati.

13. Senata Fox – Revolution on Two Wheels
Volim svoj bicikli i on voli mene. I to je to! Zna to ekipa iz Senate što su pokazali u ovoj mini-himni.

14. Nikad – Run Over by Volvo
Meni jedan od najboljih bendova. I doma i šire.

JURICA:

15. Nina Romić - Obod šešira / Jazz club live
Najdraže izdanje Nine, energično, sirovo i lijepo odjednom.

16. Cojones - Clearing Potion
Prvi album je rasturačina, meni u to vrijeme najbolji RH bend.

17. Future Of The Left - Lapsed Catholics
Odličan bend.

18. Damir Avdić - Lucifer
Avdić na vrhuncu

19. Why stakla – Autopušenje
Što reći?

20. Orson Scott - Card Ender's Game
Zato jer uglavnom slušam knjige, a ova je odlična.

Slušali smo i

  • mixtape #25 - Vuk Oreb (Kiša metaka)
  • mixtape #24 - Sopot
  • mixtape #23 - Petar Vranić (Elephant And The Moon)
  • mixtape #22 - Paul Leclair (Joke)