POTcast

Anatomija zvuka 181 - Geenger/PDV + Danijel Sikora Six intervju

srijeda, 4. ožujka 2015

U 181. emisiji Anatomije zvuka predstavljamo izdavačke kuće Geenger Records i PDV Records uz intervju sa Danijelom Sikorom-Sixom.

Uz to, slušamo novitete: Ha Det Bra, Replicunts, Dalstroy, Casillas, Udav, Stonebride, Waitapu, Antenat, Tricky D.

After party: Shaolin Afronauts – "Flight Of The Ancients"

Urednik i voditelj: Dragan Vuković aka DJ Vuk

* * * * * * * * * *

"Anatomija zvuka" je internet radio emisija koja je pocela sa radom sredinom 1995. godine na radio stanici Studio A u Banjaluci, BiH. Emisija nudi totalno drugačiji koncept specijalizovane radio emisije sa ciljem prezentacije jugoslovenske muzičke scene sa naglaskom na alternativne i nekomercijalne muzičke sastave. U sljedećih desetak godina, mjenjale su se radio stanice na kojima se emisija emitovala (Radio Kontakt, Radio Balkan, Nezavisni radio, UNS Geto radio, Big-radio-sve Banjaluka, Studio 88-Mostar) ali je koncept emisije ostao isti. Trenutačno se emisija emituje 2 puta mjesečno na nacionalnom bosanskohercegovačkom radiju BH Radio 1 a zahvaljujući internetu, ona se sluša u čitavom svijetu.

U emisiji se vrte premijerno nove pjesme, predstavljaju se novi albumi muzičkih sastava sa prostora bivše Jugoslavije, Evrope i svijeta. Kad kazem Evrope i svijeta, tu prvenstveno mislim na muzičke autore sa pomenutog prostora koji su početkom rata otišli u zapadnoevropske zemlje te su tamo nastavili se baviti muzikom okupljajući istomišljenike sa ovih prostora i udružujući se u nove muzičke sastave. Takođe, prezentuju se muzički festivali kroz pjesme domaćih sastava učesnika festivala, predstavljaju se izdavačke kuce i nevladine organizacije koje popularišu alternativnu muziku i neafirmisane muzičke sastave.

Slušali smo i

  • Anatomija zvuka 180
  • Anatomija zvuka 179
  • Anatomija zvuka 178 - pjesme do 1 minute trajanja
  • Anatomija zvuka special mixtape - exYu muzičari u inozemstvu