POTcast

Anatomija zvuka 177

petak, 9. siječnja 2015

177. Anatomija zvuka -  sadržaj:

Emisija zaostalih noviteta iz 2014. Slušamo: By-Pass, Brut, Deebeli Precjednik, Ponor, Shock Troopers, Dozer, Šlagvort na kraju, Vlasta Popić, Umreti Fit, Udav, Mnenje, M.O.R.T., Čista okolina, Cptovi itd.

after party: Brain of Morbius-Pissing on disco lights (2000)

******

"Anatomija zvuka" je internet radio emisija koja je pocela sa radom sredinom 1995. godine na radio stanici Studio A u Banjaluci, BiH. Emisija nudi totalno drugačiji koncept specijalizovane radio emisije sa ciljem prezentacije jugoslovenske muzičke scene sa naglaskom na alternativne i nekomercijalne muzičke sastave. U sljedećih desetak godina, mjenjale su se radio stanice na kojima se emisija emitovala (Radio Kontakt, Radio Balkan, Nezavisni radio, UNS Geto radio, Big-radio-sve Banjaluka, Studio 88-Mostar) ali je koncept emisije ostao isti. Trenutačno se emisija emituje 2 puta mjesečno na nacionalnom bosanskohercegovačkom radiju BH Radio 1 a zahvaljujući internetu, ona se sluša u čitavom svijetu.

U emisiji se vrte premijerno nove pjesme, predstavljaju se novi albumi muzičkih sastava sa prostora bivše Jugoslavije, Evrope i svijeta. Kad kazem Evrope i svijeta, tu prvenstveno mislim na muzičke autore sa pomenutog prostora koji su početkom rata otišli u zapadnoevropske zemlje te su tamo nastavili se baviti muzikom okupljajući istomišljenike sa ovih prostora i udružujući se u nove muzičke sastave. Takođe, prezentuju se muzički festivali kroz pjesme domaćih sastava učesnika festivala, predstavljaju se izdavačke kuce i nevladine organizacije koje popularišu alternativnu muziku i neafirmisane muzičke sastave.

Slušali smo i

  • Anatomija zvuka 176
  • Anatomija zvuka 175: duo bendovi + interview Ilija Duni
  • Anatomija zvuka 174
  • Anatomija zvuka special mixtape - exYu muzičari u inozemstvu