POTcast

Anatomija zvuka 164

srijeda, 9. srpnja 2014

Drugi dio neobične, istraživačkim novinarstvom obojene Anatomije zvuka. Pripremili smo specijalnu emisiju u kojoj puštamo muziku europskih i svjetskih sastava koji u svom imenu ili nazivu pjesama imaju geografske pojmove sa područja bivše Jugoslavije.

Slušamo tako grupe Sarajevo & Off, Medjugorje, In Serbia, ali i pjesme "Postcards From Sarajevo", "Priština", "Beograd", "Banja Luka", "Sarajevo, 1984" i druge.

* * *

"Anatomija zvuka" je internet radio emisija koja je počela sa radom sredinom 1995. godine na radio stanici Studio A u Banjaluci, BiH. Emisija nudi koncept specijalizirane radio emisije sa ciljem prezentacije ex-Yu glazbene scene sa naglaskom na alternativne i nekomercijalne izvođače. U sljedećih desetak godina, mijenjale su se radio stanice na kojima se emisija emitirala (Radio Kontakt, Radio Balkan, Nezavisni radio, UNS Geto radio, Big-radio-sve Banjaluka, Studio 88-Mostar), ali je koncept emisije ostao isti. Trenutačno se emisija emitira 2 puta mjesečno na nacionalnom bosanskohercegovačkom radiju BH Radio.

U emisiji se vrte premijerno nove pjesme, predstavljaju se novi albumi izvođača s prostora bivše Jugoslavije, Europe i svijeta (prvenstveno autora s ex-Yu prostora koji su početkom rata otišli u zapadnoevropske zemlje te su tamo nastavili baviti se glazbom). Također, prezentiraju se glazbeni festivali kroz pjesme domaćih sastava koji na njima nastupaju, predstavljaju se izdavačke kuće i nevladine organizacije koje populariziraju alternativnu muziku i neafirmirane glazbene izvođače.

164. emisiju Anatomije zvuka možete preuzeti ovdje.

Slušali smo i

  • Anatomija zvuka 163
  • Anatomija zvuka 162
  • Anatomija zvuka 161
  • Anatomija zvuka special mixtape - exYu muzičari u inozemstvu