POTcast

Anatomija zvuka 161

subota, 31. svibnja 2014

161. izdanje Anatomije zvuka predstavlja novitete: Mladi Gorani, Mnjenje, Szilard Mezei, Zlatko Kaučič, Tribal Veda, Ethnotrip, Šta Ima, Japanski Premijeri.

After party: Coffin Break

* * *

"Anatomija zvuka" je internet radio emisija koja je počela sa radom sredinom 1995. godine na radio stanici Studio A u Banjaluci, BiH. Emisija nudi koncept specijalizirane radio emisije sa ciljem prezentacije ex-Yu glazbene scene sa naglaskom na alternativne i nekomercijalne izvođače. U sljedećih desetak godina, mijenjale su se radio stanice na kojima se emisija emitirala (Radio Kontakt, Radio Balkan, Nezavisni radio, UNS Geto radio, Big-radio-sve Banjaluka, Studio 88-Mostar), ali je koncept emisije ostao isti. Trenutačno se emisija emitira 2 puta mjesečno na nacionalnom bosanskohercegovačkom radiju BH Radio.

U emisiji se vrte premijerno nove pjesme, predstavljaju se novi albumi izvođača s prostora bivše Jugoslavije, Europe i svijeta (prvenstveno autora s ex-Yu prostora koji su početkom rata otišli u zapadnoevropske zemlje te su tamo nastavili baviti se glazbom). Također, prezentiraju se glazbeni festivali kroz pjesme domaćih sastava koji na njima nastupaju, predstavljaju se izdavačke kuće i nevladine organizacije koje populariziraju alternativnu muziku i neafirmirane glazbene izvođače.

Emisiju možete preuzeti OVDJE.

Slušali smo i

  • Anatomija zvuka 160
  • Anatomija zvuka 159
  • Anatomija zvuka 158
  • Anatomija zvuka 157