POTcast

Anatomija zvuka 154 - emisija noviteta

utorak, 18. veljače 2014

154. emisija Anatomije zvuka donosi sve same novitete...

Za nas sviraju: Karmakoma, Shpira, Seine, Sick Crap, Zadnji Popis, Vlasta Popić, Jerry Mažgon, Dušan Jevtović, Shizomantra i mnogi drugi (slušaj i otkrij)

after party: Branko Kockica

Urednik i voditelj: Dragan Vuković aka DJ Vuk.

After party: Tartufi

* * * * * * * * * *

"Anatomija zvuka" je internet radio emisija koja je počela sa radom sredinom 1995. godine na radio stanici Studio A u Banjaluci, BiH. Emisija nudi koncept specijalizirane radio emisije sa ciljem prezentacije ex-Yu glazbene scene sa naglaskom na alternativne i nekomercijalne izvođače. U sljedećih desetak godina, mijenjale su se radio stanice na kojima se emisija emitirala (Radio Kontakt, Radio Balkan, Nezavisni radio, UNS Geto radio, Big-radio-sve Banjaluka, Studio 88-Mostar), ali je koncept emisije ostao isti. Trenutačno se emisija emitira 2 puta mjesečno na nacionalnom bosanskohercegovačkom radiju BH Radio .

U emisiji se vrte premijerno nove pjesme, predstavljaju se novi albumi izvođača s prostora bivše Jugoslavije, Europe i svijeta (prvenstveno autora s ex-Yu prostora koji su početkom rata otišli u zapadnoevropske zemlje te su tamo nastavili baviti se glazbom). Također, prezentiraju se glazbeni festivali kroz pjesme domaćih sastava koji na njima nastupaju, predstavljaju se izdavačke kuće i nevladine organizacije koje populariziraju alternativnu muziku i neafirmirane glazbene izvođače.

Emisiju možete preuzeti OVDJE.

Slušali smo i

  • Anatomija zvuka 153 - best of 2013. (3.dio)
  • Anatomija zvuka 152- best of 2013. (2. dio)
  • Anatomija zvuka 151 - best of 2013. (1. dio)
  • Anatomija zvuka 150 - Zlatko Burić-Kićo